Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα για τις κοινωνικές επιστήμες

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η επιστημονική ημερίδα για τις Κοινωνικές Επιστήμες που διοργάνωσαν χτες η ΚΟΒ Παντείου του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Παντείου της ΚΝΕ.

Τίτλος της ημερίδας ήταν «Μια άλλη μέρα στο Πάντειο», και πραγματικά ήταν τέτοια: Εκατοντάδες φοιτητές, νέοι (αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας...) κοινωνικοί επιστήμονες, παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας, τις πολύ αξιόλογες εισηγήσεις των επιστημόνων και συμμετείχαν στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που ανέδειξαν μια διαφορετική ματιά στις κοινωνικές σχέσεις, στο εποικοδόμημα της σύγχρονης αστικής κοινωνίας και στην κοινωνική συνείδηση. Τη ματιά του μαρξισμού, που τόσο παραποιημένη ή και διαστρεβλωμένη προβάλλεται στην καθημερινότητα των σπουδών.

Στην κεντρική ομιλία, ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ, ανέδειξε το πώς ο μαρξισμός μπορεί να αποτελέσει πραγματικό όπλο στα χέρια των νέων κοινωνικών επιστημόνων για να δώσουν από το δικό τους μετερίζι τη μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ανέδειξε τα αδιέξοδα της αστικής κοινωνικής σκέψης και φώτισε το δρόμο διεξόδου για τη νεολαία από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Η κομμουνιστική προοπτική, συνέχισε, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική απάντηση.

Οπως ήταν λογικό, η συζήτηση πήρε τροπή προς την επικαιρότητα, αφού το ουσιαστικό περιεχόμενο των πολιτικών μαχών που έχουμε μπροστά μας είναι ακριβώς αυτό. Το κάλεσμα, λοιπόν, για ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες, η συσπείρωση γύρω από τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές, ήταν το φυσικό επακόλουθο και το εύλογο συμπέρασμα της συζήτησης.

Χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος που συγκέντρωσε η ημερίδα ήταν η ομόθυμη διάθεση όλων των συμμετεχόντων να δοθεί συνέχεια σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτυχημένη ημερίδα για το έργο του Αλμπερτ Αϊνστάιν(18/11/2015)
Ημερίδα για την Ανατολή και τη Δύση(18/10/2000)
Ημερίδα του ΚΜΕ(17/10/2000)
Ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο(22/2/2000)
Μέτωπο πάλης για την αντισεισμική θωράκιση(20/2/2000)
Ημερίδα για το εξωτερικό χρέος και την ανάπτυξη(11/5/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org