Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πάλι έπεσαν σοβάδες σε σχολείο!

Για ακόμα μια φορά, η πολλοστή από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έπεσαν σοβάδες σε σχολείο και αναφωνούμε «ευτυχώς που έλλειπαν οι μαθητές και δεν τραυματίστηκε κανείς»... Αυτήν τη φορά, το περιστατικό συνέβη στο σχολικό συγκρότημα των 11ου - 15ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας, μέσα στο τριήμερο της αποκριάς, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», που σημειώνει ότι υπάρχουν προβλήματα στο ταβάνι και στη στέγη του κτιρίου, που είναι θέμα ημερών να παρουσιαστούν πτώσεις και σε άλλες αίθουσες.

Ειδικό συνεργείο του δήμου επισκέφτηκε το σχολείο για την αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, «η επισκευή παραπέμφθηκε στο... "απώτερο" μέλλον, γιατί πολλές εργασίες γίνονται ενόψει... εκλογών». Κάτι που ακούγεται ακόμα πιο προκλητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η Διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει τις υπηρεσίες του δήμου πριν ακόμα από την πτώση των σοβάδων για τα προβλήματα της οροφής που χρονίζουν, αλλά κανένα μέτρο δεν πάρθηκε ώστε να αποφευχθεί το γεγονός.

«Οι δυνατότητες και οι ανάγκες της εποχής μας δεν επιτρέπουν να βάζουμε σε κίνδυνο τους μαθητές μας στα σχολεία. (...) Οι ευθύνες βαραίνουν από τη μια την κυβέρνηση για την πολιτική της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών και από την άλλη τη δημοτική αρχή, που ως εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής δεν προχωράει στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές μονάδες», τονίζει ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης», που καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών και στις βασικές εργασίες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων να μη συμβιβαστούν με την υποβάθμιση των σχολείων και να απαιτήσουν σύγχρονα και ασφαλή κτίρια για να μορφώνονται οι μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ