Παρασκευή 15 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Στον αέρα» σπουδαστές και εκπαιδευτές ΙΕΚ...

Επανήλθε ο κ. Γαβρόγλου με δηλώσεις του ότι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης τα ΙΕΚ, με αφορμή την ίδρυση και τη λειτουργία των διετών προγραμμάτων στα ΑΕΙ. Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εταίροι της αναζητούν τον καλύτερο δρόμο με τον οποίο θα υλοποιηθούν οι αντιδραστικές αλλαγές σε όλη την κλίμακα της δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αφήνουν 40.000 σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ κυριολεκτικά «στον αέρα». Είναι ακόμη μια απόδειξη πως οι αλλαγές δεν αφορούν το καλό των σπουδαστών αλλά το καλό των επιχειρηματιών που θα έχουν διαρκή ροή ευέλικτου και φθηνού δυναμικού, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, με εφ' όρου ζωής κυνηγητό προσόντων.

Γι' αυτό, ο λαλίστατος κ. υπουργός απαξιοί να απαντήσει σε Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, από τον Δεκέμβρη, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα ΙΕΚ στα μορφωτικά δικαιώματα των σπουδαστών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης. Ελλείψεις σε στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες, προβλήματα στη μαθητεία που, όταν και αν λειτουργεί, αυτό γίνεται με απαράδεκτη σύμβαση εργασίας, καθυστερήσεις στην πρόσληψη και απλήρωτη δουλειά για τους εκπαιδευτές, επί πληρωμή πιστοποιήσεις, είναι ορισμένα από αυτά. Ούτε καν τα πάσο και οι δωρεάν μετακινήσεις δεν έχουν διασφαλιστεί!

Το αίτημα να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των σπουδαστών σε όλο το φάσμα της μόρφωσής τους και στη δουλειά και να εξασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία για τους εκπαιδευτές, πρέπει να μετατραπεί σε κριτήριο καταδίκης κυβερνήσεων - ΕΕ και όλου του πολιτικού προσωπικού που διαγκωνίζεται με μόνη έγνοια την ανάπτυξη σε όφελος του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ