Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Δύο ακόμα νεκροί εργαζόμενοι από «ατυχήματα» την ώρα της δουλειάς

Δύο ακόμα εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από εργατικά «ατυχήματα» που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε Μαγνησία και Κυκλάδες.

Μεγαλώνει συνεχώς η τραγική λίστα με τους νεκρούς διανομείς

Ενας ακόμα διανομέας έχασε τη ζωή του, πέφτοντας θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας που επιβάλλουν τα αφεντικά για να αυξάνουν τα κέρδη τους, με την ανοχή του κράτους.

Ο 33χρονος διανομέας, που εργαζόταν στον Βόλο, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης μετά από δυστύχημα που συνέβη στις 8/3, στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη και Κωνσταντά, όταν το μηχανάκι του συγκρούστηκε με κλειστό ημιφορτηγάκι. Η σύγκρουση ήταν εξαιρετικά σφοδρή και ο 33χρονος εκσφενδονίστηκε πάνω σε κολόνα παρακείμενης καφετέριας, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν με χειρουργικές επεμβάσεις να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς χωρίς να τα καταφέρουν. Η Τροχαία Βόλου ανέλαβε την προανάκριση, ενώ ο οδηγός του ημιφορτηγού συνελήφθη.

Με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας του ΠΑΜΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «η πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (...) επιτρέπει στην εργοδοσία να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τον εργαζόμενο. Μας μιλάνε για ανάπτυξη και για έξοδο από τα μνημόνια, για επιστροφή στην κανονικότητα, την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί μας χάνουν τη ζωή τους. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα, αφού πέρα από τη μεγάλη κούραση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων, καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Οσο και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για αύξηση στον κατώτατο μισθό και την κατάργηση του "υποκατώτατου", οι απαράδεκτοι όροι δουλειάς και αμοιβής που αντιμετωπίζουν και οι ντελιβεράδες είναι εδώ! Συνεχίζονται τα 10ωρα, κάτω από μεγάλη πίεση για να "βγει η δουλειά", χωρίς ρεπό μες στη βδομάδα, ενώ την ίδια ώρα το ωρομίσθιο της τάξης των 2-3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς».

«Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν πρέπει να δεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ως εδώ! Είναι ώρα κάθε εργαζόμενος του κλάδου να γίνει μέλος στο σωματείο, να συμπορευτεί με τους πραγματικούς αγωνιστές μέσα στους χώρους δουλειάς και στον κλάδο», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα, καλώντας σε πάλη για ΣΣΕ, διεύρυνση των ΒΑΕ, «μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (...) Για τους διανομείς τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης να είναι πληρωμένα από τους εργοδότες τους και όχι από τις δικές τους τσέπες».

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας σε οικοδομή στην Ιο

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο νησί της Ιου την Παρασκευή 8/3, κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικοδομή κοντά στη Χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός οικοδόμος ήταν 34 ετών, αλβανικής καταγωγής, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ενώ ο τραυματίας είναι Αιγύπτιος, 52 ετών.

  • Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε και χτες, στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, όταν 35χρονος οικοδόμος έπεσε από ύψος την ώρα που εκτελούσε οικοδομικές εργασίες, τραυματίστηκε - ευτυχώς ελαφρά - και μετακομίστηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ