Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Το Καρναβάλι πήγε και φέτος στις γειτονιές, τις οποίες ο δήμος αγκάλιασε για μία ακόμα φορά

Από τα παραδοσιακά Κούλουμα
Από τα παραδοσιακά Κούλουμα
Ενα από τα πιο πολυπληθή καρναβάλια στην ιστορία της πόλης ήταν το φετινό για την Πάτρα, που κορυφώθηκε με τη μεγάλη παρέλαση και με ολόκληρη την πόλη να γιορτάζει, φιλοξενώντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Ανάμεσα σε άλλα, εμφανίστηκε και ο «Κινέζικος Δράκος», ο ξακουστός θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions - Team of Cuigezhuang Township», που ήρθε από την Κίνα ειδικά για τις εκδηλώσεις στην Πάτρα.

Η ολοκλήρωση έγινε και φέτος με την τελετή λήξης, μπροστά σε ένα πρωτοφανές πλήθος. Την κήρυξη της λήξης έκανε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μιλώντας στους χιλιάδες καρναβαλιστές, έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν, δίνοντας το σύνθημα του καψίματος του βασιλιά Καρνάβαλου.

Το φαντασμαγορικό θέαμα του Καρνάβαλου να πέφτει στη θάλασσα συμπλήρωναν τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον πατραϊκό ουρανό. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία, ενώ στη διάρκεια της τελετής λήξης είχαν παραταχθεί φωταγωγημένα τα φετινά άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, δίνοντας μια εντυπωσιακή εικόνα στο παραλιακό μέτωπο.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Καθαρά Δευτέρα, με τη δημοτική αρχή να οργανώνει τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πλαζ της Αγυιάς και το Νότιο Πάρκο, με Σαρακοστιανούς μεζέδες, μουσικές, τραγούδια και χορούς. Οι δύο αυτοί χώροι αποδείχτηκαν «μικροί» για να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες Πατρινούς.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στις εκδηλώσεις
Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στις εκδηλώσεις
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε σύντομους χαιρετισμούς του, ευχήθηκε αρχικά σε όλους «Χρόνια πολλά», επισημαίνοντας πως «τελείωσε η καρναβαλική περίοδος και το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ενα καρναβάλι που πήγε στις γειτονιές, τις οποίες ο δήμος αγκάλιασε για μία ακόμα φορά».

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «φέτος γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα σε δύο χώρους. Του χρόνου θα 'χουμε και τρίτο χώρο στο Ριγανόκαμπο. Θα φροντίσουμε να υπάρχουν σημεία, όπου ο λαός μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα βρίσκεται, θα συζητά, θα ενεργεί, όχι μέσα στα σπίτια, όχι από τους καναπέδες, αλλά στο δρόμο με αγώνες, για να ανατρέψουμε αυτά που μας καταπιέζουν, για δουλειά για όλους με δικαιώματα».

Ο δήμαρχος της Πάτρας ευχήθηκε «καλή συνέχεια», στέλνοντας το μήνυμα για «ψηλά το ανάστημα» και τονίζοντας πως «οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν θα αλλάξουν τα πράγματα». Ο Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε σε όλους όσοι εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις και της Καθαράς Δευτέρας καθώς και στους συντελεστές, συγχαίροντας και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην πλαζ της Αγυιάς περιελάμβανε την παρουσίαση χορών από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, ενώ ακολούθησε συναυλία.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ