Σάββατο 9 Μάρτη 2019 - Κυριακή 10 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας

Σε εργαζόμενους στο Φάρμακο και στις τράπεζες μίλησαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Αθήνας

Σε φαρμακοβιομηχανία στο Κορωπί
Σε φαρμακοβιομηχανία στο Κορωπί
Σε χώρους δουλειάς που συγκεντρώνουν πλήθος από γυναίκες εργαζόμενες βρέθηκαν την Παρασκευή 8/3, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, οι Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Αθήνας αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Πρωτούλης επισκέφθηκε τη φαρμακοβιομηχανία «Boehringer Ingelheim» στο Κορωπί, ενώ ο Ν. Σοφιανός τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Alpha Bank (επί της Λεωφόρου Αθηνών 105). Συζήτησαν με το προσωπικό το τι σηματοδοτεί η 8η Μάρτη για την εργαζόμενη γυναίκα, όχι μόνο σαν επέτειος αλλά - κυρίως - «δεμένη» με τους σημερινούς αγώνες και τις εξελίξεις.

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε «σε αυτά που οι εργαζόμενες δεν θα ακούσουν για την 8η Μάρτη, σε αυτά που δεν χωράνε στις φανταχτερές διαφημιστικές καμπάνιες για εκπτώσεις σε προϊόντα και πακέτα ομορφιάς που απευθύνονται στις γυναίκες». «Το νόημα της 8ης Μάρτη είναι ότι καμία από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που τώρα ξηλώνονται μία προς μία, δεν οφείλεται στη "φιλευσπλαχνία" των εργοδοτών, αλλά κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες. Κι αυτό σημαίνει ότι και σήμερα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με ωράριο, με Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην Alpha Bank
Στην Alpha Bank
Στη συνέχεια στάθηκε στα προβλήματα της περιοχής της Ανατολικής Αττικής, όπου μένουν πολλοί από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, με αφορμή και τη συζήτηση για την τραγωδία στο Μάτι, και κλείνοντας κάλεσε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Στην Alpha Bank, ο Ν. Σοφιανός, μιλώντας στο προσωπικό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από την κυβέρνηση, που από τη μία βγάζει «στο σφυρί» χιλιάδες λαϊκές κατοικίες και από την άλλη υπονομεύει την εργασιακή προοπτική των τραπεζοϋπαλλήλων. Κάλεσε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν στο πλαστό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, στο δίλημμα του «μικρότερου κακού», και να στηρίξουν το ΚΚΕ, γιατί «ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα στους δήμους, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή, σημαίνει μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίηση της πολιτικής που είναι εχθρική για τα δικά σας συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ