Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
«Ζωντανεύουν» το Εργατικό Κέντρο από τη μέρα που το εγκατέλειψαν οι εργατοπατέρες

Σειρά εκδηλώσεων στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας προγραμματίζουν σωματεία του νησιού που δίνουν το τελευταίο διάστημα αποφασιστική μάχη ενάντια στη νοθεία και την εργοδοτική παρέμβαση που ενορχηστρώνει η απερχόμενη «πλειοψηφία».

Μέχρι τώρα, έχουν διοργανώσει σε αυτό συνελεύσεις και συσκέψεις εργαζομένων, γλέντι για την Τσικνοπέμπτη και αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά. Για τη συνέχεια, προγραμματίζουν τις εξής εκδηλώσεις (όλες στις 7 μ.μ.): Σήμερα, Παρασκευή, εκδήλωση μαζί με την Ομάδα Κέρκυρας της ΟΓΕ για τη Μέρα της Γυναίκας. Αύριο Σάββατο, την Τρίτη 12/3 και την Τετάρτη 13/3 προβολή ταινιών.

Οπως σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία, το Εργατικό Κέντρο «από τη στιγμή που το εγκατέλειψε η εργοδοτική αυτοαποκαλούμενη "πλειοψηφία" γίνεται μέρα με τη μέρα πραγματικό σπίτι των εργαζομένων». Η δραστηριότητα μάλιστα αυτή, τονίζουν, δίνει έμπρακτη απάντηση και στις ψευδείς καταγγελίες για «βανδαλισμούς», που επαναλαμβάνουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές.

Καταγγέλλουν τα σχέδια για δουλειά την Καθαρά Δευτέρα

Στο μεταξύ, την προσπάθεια της εργοδοσίας στα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» να λειτουργήσει καταστήματα, καταπατώντας την αργία της Καθαράς Δευτέρας καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Οπως υπενθυμίζει, η συγκεκριμένη επιχείρηση τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια δεν έχει ανοίξει τα καταστήματα Καθαρά Δευτέρα, φέτος όμως επιδιώκει να λειτουργήσει ορισμένα από αυτά κατά την πρωινή βάρδια, υποσχόμενη «μπόνους» στους εργαζόμενους.

Την περασμένη Τρίτη, ο Σύνδεσμος κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ έχει προχωρήσει και σε σύσκεψη με εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ