Σάββατο 9 Μάρτη 2019 - Κυριακή 10 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εκ του φυσικού και μη», αναδρομική έκθεση του Β. Διονυσόπουλου

Συνεχίζεται έως τις 20 Μάρτη η αναδρομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Διονυσόπουλου με τίτλο «Εκ του φυσικού και μη», που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο).

Ο «Ριζοσπάστης» είχε τη χαρά να έχει μια μικρή συνομιλία με τον Β. Διονυσόπουλο σχετικά με την έκθεση, που αξίζει πραγματικά κανείς να επισκεφθεί.

«Η έκθεση στο "Μελίνα" είναι αναδρομική. Περιλαμβάνει δηλαδή έργα από όλη τη δημιουργική μου πορεία, από τη δεκαετία του '80 έως σήμερα». Οσον αφορά το τι θα δει ο επισκέπτης της έκθεσης, μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Β. Διονυσόπουλος:

«Καταρχάς υπάρχουν προσχέδια που έκανα στην παιδική μου ηλικία. Θα δει επίσης και έργα σχετικά με το ποδόσφαιρο, τα οποία είναι βιωματικά. Ναι, ήμουν ποδοσφαιριστής και όταν σταμάτησα, από νοσταλγία ασχολούμουν στη ζωγραφική μου. Θα δει πορτρέτα, απεικονίσεις τοπίων. Τα πορτρέτα είναι τόσο οικείων μου από άτομα που ήταν στον Αγώνα, στην Αντίσταση, αλλά και των παιδιών μου, αλλά και ιστορικών προσώπων όπως ο Λόρκα και η Πασιονάρα. Θα δει ακόμα και γλυπτά μου από μπρούντζο, πέτρα, κεραμική. Να αναφέρω και ένα έργο, που τραβά την προσοχή των επισκεπτών και είναι για τον αγώνα των αγροτών στην Πύλο το 1935, τα λεγόμενα Σταφιδικά».

Από την έκθεση
Από την έκθεση
Του αναφέρουμε τον τίτλο της έκθεσης, που είναι «Εκ του φυσικού και μη». «Με αυτόν τον τίτλο ήθελα να υποδηλώσω ότι κάποια έργα έγιναν κοιτώντας από τη φύση... Απεικονίζονται δηλαδή τοπία - ειδικά στην τελευταία φάση εμπνέομαι από το μέρος στο οποίο έχω την τύχη να ζω στη Νότια Πελοπόννησο, εκεί μου "ποζάρει" η ίδια η φύση - , αλλά και άλλα θέματα, όπως η ανέγερση μιας οικοδομής και η εργασία των οικοδόμων. Τώρα όσον αφορά το "μη", είναι εικόνες από τη φαντασία μου, κυρίως μυθολογικές μορφές όπως Κενταύρους και Πάνες. Με βοηθά στη μελέτη ρυθμών, χρωμάτων κ.λπ.».

Η κουβέντα μας ολοκληρώνεται με τον Β. Διονυσόπουλο να μας λέει ότι «μέσα από τη "γλώσσα" της ζωγραφικής περνάω τη διήγησή μου σχετικά με τη φύση, το παρόν, το παρελθόν. Θέλω να δώσω την εικόνα της πραγματικής ομορφιάς, όχι της ωραιοποίησης, της "βιτρίνας", της fast food διασκέδασης. Είναι η δική μου εργασία, μελέτη. Μεταφέρω όλα αυτά που βλέπω γύρω μου με το φίλτρο της δικής μου σκέψης».

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: κλειστά, Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 20.00, Κυριακή: 10.00 - 14.00


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ