Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση των ψαράδων του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας

Στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Αρτας

Από την κινητοποίηση των ψαράδων
Από την κινητοποίηση των ψαράδων
Συλλαλητήριο στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Αρτας πραγματοποίησαν την Τρίτη 5/3 οι ψαράδες του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας, έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Αρτας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Οπως καταγγέλλουν, με πρόσχημα τη λήξη της σύμβασης έργου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού, στον οποίο απασχολούνται 48 άτομα, η Περιφέρεια Ηπείρου δημοπρατεί τα διβάρια (φράγματα από πλέγματα με τα οποία ελέγχεται η μετακίνηση των ψαριών), κατεβάζοντας με ρύθμιση στα 10 άτομα την ομάδα που απαιτείται για την αλιεία στα συγκεκριμένα διβάρια. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισήμαναν, διευκολύνεται το άνοιγμα του δρόμου για να περάσει η αλιεία σε ιδιωτικά χέρια, με περικοπή και των θέσεων εργασίας, αλλά και το πέταγμα των ψαράδων στην ανεργία. Και αυτό γιατί, όπως προειδοποιούν, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση διευκολύνεται ο ιδιώτης με προσωπικό κάτω από 10 άτομα (από 48 που είναι στο συνεταιρισμό) να πάρει την άδεια αλιείας στην περιοχή, να πετύχει να μείνουν άνεργοι οι 48 αλιείς του συνεταιρισμού, αλλά και να μην μπορούν πλέον να ψαρέψουν στην περιοχή δεκάδες μικροί ψαράδες που είτε διαβιούν από τη συγκεκριμένη απασχόληση είτε συμπληρώνουν το εισόδημά τους.

Οι ψαράδες της περιοχής απαίτησαν να μη δοθεί ο Αμβρακικός σε ιδιώτες, να μην πεταχτούν οι ψαράδες στο δρόμο.

Οι ισχυρισμοί της Περιφέρειας ήταν ότι τα όσα προωθεί προβλέπονται στο νόμο του υπουργείου Γεωργίας και ότι η δημοπρασία θα γίνει κανονικά σε 15-20 μέρες.

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας και ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Ανέζας καλούν σε εγρήγορση, για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά, να συνεχιστεί η πάλη με όλους τους τρόπους, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού τη μέρα της δημοπράτησης, καλώντας όλο το λαό της περιοχής σε μαζική συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ