Πέμπτη 7 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μάταιες οι προσπάθειες της εργοδοσίας να παρεμποδίσει τις αρχαιρεσίες

Τις διοικήσεις των τραπεζών Alpha Bank και Πειραιώς, που προσπάθησαν, χωρίς να τα καταφέρουν, να παρεμποδίσουν τις αρχαιρεσίες του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Alpha Bank αρνήθηκε «να παραχωρήσει άδεια εισόδου στην εφορευτική επιτροπή στο κτίριο της λεωφόρου Αθηνών για να ψηφίσουν τα μέλη του σωματείου μας που εργάζονται στο χώρο αυτό, ενώ το ίδιο έκανε και η Τράπεζα Πειραιώς στο αίτημά μας για άδεια εισόδου στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου (...) Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη δράση του σωματείου που "χαλάει τη σούπα" της εργασιακής ειρήνης και της σιγής νεκροταφείου, που θέλουν οι τραπεζίτες να επιβάλουν στους χώρους δουλειάς!».

«Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση», τονίζει το Σωματείο, υπενθυμίζοντας ότι «στην πρόσφατη Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης στην Τράπεζα Πειραιώς, απάντησε μέσω της υπουργού Εργασίας, κας Αχτσιόγλου, πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς με παρέμβαση του υπουργείου η τράπεζα δήθεν σταμάτησε την προσπάθειά της αυτή»...

Το Σωματείο, τονίζοντας ότι η μαζικοποίησή του «αποτελεί την απάντησή μας απέναντι στην προσπάθεια των τραπεζιτών να μας κάνουν να δεχτούμε τα αντεργατικά σχέδιά τους», καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Πέμπτη ψηφίζουν: Στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στο Γέρακα (11.00 - 13.00), στο κτίριο Δ της «First Data» στον Αγιο Στέφανο (12.00 - 15.00), στα γραφεία του σωματείου, πλατεία Μητροπόλεως 10 (16.00 - 20.00). Αύριο Παρασκευή στα γραφεία του σωματείου (16.00 - 20.00).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ