Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» απέναντι στους υποψηφίους του κεφαλαίου στον Πειραιά

Δήλωση του Δημήτρη Σαλπέα, υποψήφιου δημάρχου στον Πειραιά με το ΚΚΕ το 1982

Σε δήλωσή του που διαβάστηκε στη συγκέντρωση στον Πειραιά, ο Δημήτρης Σαλπέας, καρδιολόγος και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ το 1982, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ κρίσιμες εκλογές στην Τοπική Διοίκηση, ευρωεκλογές αλλά και βουλευτικές εκλογές. Στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού.

Οι εκλογές για την Τοπική Διοίκηση είχαν πάντα σοβαρή πολιτική σημασία. Και σήμερα όμως διακυβεύονται πολύ σημαντικά ζητήματα. Για παράδειγμα, το ταμείο των δήμων και των Περιφερειών θα το πάρει για να το διαχειρίζεται η Ανεξάρτητη Επιτροπή Δημοσίων Εσόδων (ΑΕΔΕ), δηλαδή οι τραπεζίτες. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει τι θα κάνουν. Θα έχουμε αύξηση στη φορολογία των δημοτών και τα έργα που χρειάζεται ο λαός της πόλης μας θα παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Η εκταμίευση από το δημοτικό ταμείο θα γίνεται αποκλειστικά από την ΑΕΔΕ (βλέπε τραπεζίτες). Σε αυτό έχουν συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, ακόμα και η Χρυσή Αυγή. Και αυτό και οι υποψήφιοί τους το αποκρύπτουν συστηματικά.

Στον Πειραιά, ο τωρινός δήμαρχος είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων του κεφαλαίου, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για το λαό αυτόματα σημαίνει μίζερη διαχείριση του δήμου Πειραιά, συμβιβασμό με χαμοζωή. Είναι επόμενο ότι αντικειμενικά ο δήμαρχος απουσίαζε όλη την 4ετία όχι μόνο από τις γειτονιές του Πειραιά και τα προβλήματά τους, αλλά από όλες τις διεκδικήσεις που έπρεπε να γίνουν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού του Πειραιά. Εγώ θεωρώ ότι έχω την υποχρέωση να καλέσω τους συνδημότες μου να υποστηρίξουν την υποψήφια δήμαρχο Πειραιά της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που είναι "γέννημα - θρέμμα" στον Πειραιά, σήμερα βουλευτίνα, με σφυρηλατημένη αγωνιστική συνείδηση μέσα από πολύχρονους αγώνες, την Διαμάντω Μανωλάκου.

Ετσι θα έχουμε μια ηγέτη με αγωνιστική ταξική προσωπικότητα, που θα είναι μπροστά στην οργάνωση των αυριανών αγώνων μας που πρέπει να γίνουν για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της πόλης μας. Ας της δώσουμε λοιπόν εκλογική δύναμη, για να μπορεί να ανοίξει δρόμους για τη λύση των προβλημάτων της πόλης μας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org