Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «COSMOTE e-VALUE» ΑΤΤΙΚΗΣ
Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες βήμα ενίσχυσης του Σωματείου

Τους συναδέλφους «που συμμετείχαν με θάρρος και πείσμα στις πρώτες εκλογές του σωματείου μας, κόντρα στην τρομοκρατία της διοίκησης αλλά και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού», χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote - eValue» Αττικής.

Οπως επισημαίνει, η μάχη των αρχαιρεσιών και η προσπάθεια της διοίκησης να τις εμποδίσει, «δείχνει ότι ο προσανατολισμός της πάλης μας είναι σωστός. Προσανατολισμός που βάζει στο επίκεντρο τον πραγματικό μας αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα».

Το Σωματείο καλεί παράλληλα τους εργαζόμενους που δεν έκαναν το βήμα, κάτω από αυτήν την πίεση και την τρομοκρατία, «να ενισχύσουν τώρα αυτή την προσπάθεια, ακόμα και μετά τις εκλογές, να μαζικοποιήσουν το σωματείο μας».

«Το επόμενο διάστημα», τονίζει, «η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να γίνουμε μέλη στο σωματείο μας, να δυναμώσει η φωνή μας, να μη μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, και στο σύνολο του κλάδου».

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών, ψήφισαν 172 εργαζόμενοι σε σύνολο 209 εγγεγραμμένων μελών. Ο συνδυασμός «Ταξική Ενότητα» πήρε 164 ψήφους και εκλέγει και τις 7 έδρες στο ΔΣ.

Για αντιπροσώπους στην ΟΜΕ ΟΤΕ ψήφισαν 146. Η «Ταξική Ενότητα» πήρε 139 ψήφους και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους. Για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ ψήφισαν 145, η «Ταξική Ενότητα» πήρε 139 ψήφους και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους.

Ενισχυμένη η ΔΑΣ στον «Παπαστράτο»

Ενισχυμένη σε ψήφους, έδρες και αντιπροσώπους αναδείχθηκε η ΔΑΣ στο Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Παπαστράτος».

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν 19-21 Φλεβάρη, η ΔΑΣ πήρε 76 ψήφους και κατέλαβε 2 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου (από 1 έδρα το 2017). Επίσης εξέλεξε 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας (από 2) και 2 αντιπροσώπους στο ΕΚ Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (δεν είχε κανέναν).

Αντίστροφα, ο συνδυασμός των εργοδοτικών συνδικαλιστών «Πρόοδος - Ενότητα - Μέλλον» κατέγραψε μείωση: Ελαβε 396 ψήφους (από 440) και εξέλεξε 7 έδρες στο ΔΣ (από 10). Τέλος, 2 έδρες στο ΔΣ εξέλεξε η «Αγωνιστική Συσπείρωση» (δεν συμμετείχε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες).

Παρότι, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, «η εταιρεία προσπάθησε μέσω των προϊσταμένων και διευθυντών να παρέμβουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος υπέρ της εργοδοτικής πλειοψηφίας», ήταν πολλοί οι εργαζόμενοι που δεν «τσίμπησαν», με αποτέλεσμα η παράταξη «που στηρίζει και έχει συμφωνήσει με όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που έχει προτείνει η εταιρεία για να αυξήσει τα κέρδη της», να καταγράψει σημαντική μείωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ