Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 8 Μάρτη

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή (στάση μετρό «Πανεπιστήμιο»), οργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση», σημειώνει η ΟΓΕ στην ανακοίνωσή της.

«Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες», προσθέτει η ΟΓΕ.

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας», υπογραμμίζει.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Κοινή πρωτοβουλία για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη καλούν η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Αναπληρωτριών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Νίκος Πλουμπίδης» και Παλαιού Φαλήρου.

Παράλληλα, σε μια κοινή πρωτοβουλία με την ΟΓΕ, οργανώνουν επίσης παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 28/3, στις 2 μ.μ., για τα προβλήματα των αναπληρωτριών εκπαιδευτικών.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε να εξασφαλιστεί σε όλες και όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Οπως εξηγούν, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν «την αλλαγή του τόπου διαβίωσης κάθε χρόνο», το νοίκι και τα έξοδα για τα οποία δεν αρκεί ο πενιχρός μισθός τους, αλλά και μια σειρά διακρίσεις σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Εκδήλωση για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα

Εκδήλωση με θέμα τις εργαζόμενες στην καθαριότητα, τις επιπτώσεις της δουλειάς στον οργανισμό και την υγεία τους αλλά και τη μητρότητα οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Πέμπτη 7/3, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β). Το Συνδικάτο καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και τη συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα γύρω και από αυτά τα ζητήματα.

Οπως διαπιστώνει το Συνδικάτο, η δουλειά των γυναικών σε βαριές και ανθυγιεινές ειδικότητες στον κλάδο αυξάνεται, λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Ολο και περισσότερες γυναίκες κρέμονται από τα σκαλιά των απορριμματοφόρων και μετακινούν τους κάδους. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται ο κανόνας μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια. Τα εργοδοτικά εγκλήματα αφήνουν μικρά παιδιά χωρίς μητέρες, γυναίκες σακατεμένες. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Και όλα αυτά την ώρα που η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία υποβαθμίζονται συνολικά», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org