Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΔΗΜΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ
Στους 91 έφτασε ο αριθμός των νεκρών

Στους 91 θανάτους ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός της επιδημικής έξαρσης της γρίπης, μια έξαρση αναμενόμενη και προβλέψιμη, για την αντιμετώπιση της οποίας, ωστόσο, στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης της Υγείας και της πρόληψης, δεν λαμβάνονται έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μόνο την τελευταία βδομάδα (από 18 έως 24 Φλεβάρη), άλλοι 17 άνθρωποι κατέληξαν, ενώ τα νέα κρούσματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που δηλώθηκαν την ίδια περίοδο είναι 30.

Από τους συνολικά 91 θανάτους, οι 81 αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 10 ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 316 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 305 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από αυτά τα κρούσματα, εμβολιασμένα ήταν μόλις τα 46 (15%).

Με αφορμή όσα επιβεβαιώνονται και από την επιδημική έξαρση της γρίπης, το ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη «χωρίς καθυστέρηση να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να εφοδιαστούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με επαρκή αριθμό εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιικών φαρμάκων, και να παρέχονται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό, χωρίς "πλαφόν" και περικοπές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ