Παρασκευή 1 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΑΓΡΟΤΩΝ
Συλλαλητήριο σήμερα στα δικαστήρια της Λάρισας

Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων και εργαζομένων - με τη συμβολική συμμετοχή τρακτέρ - για να καταδικαστεί η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου οργανώνουν σήμερα Παρασκευή στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες να γίνουν στη Λάρισα δύο δίκες, που καταδεικνύουν πως η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού.

Η πρώτη δίκη αφορά οκτώ μέλη ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων - ανάμεσά τους οι Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Γ. Τσιούτρας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων - και άλλους δύο αγρότες, που δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28/1.

Η δεύτερη δίκη αφορά δύο στελέχη του ΠΑΜΕ - τους Τάσο Τσιαπλέ και Βαγγελιώ Λίτσα, πρόεδρο και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας αντίστοιχα - και οκτώ εργαζόμενους (οι πέντε πρώην) του κέντρου αποκατάστασης «Αρωγή» που, μετά από μήνυση της εργοδοσίας, κατηγορούνται για απεργιακές κινητοποιήσεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση το 2015, με κύριο αίτημα την πληρωμή απλήρωτων δεδουλευμένων πολλών μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ