Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
«Βάλσαμο» για το κεφάλαιο

Κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου, για άνοιγμα και νέων πεδίων κερδοφορίας στην Υγεία, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ, για τον χώρο, όπως παρουσιάστηκε σε ειδική φιέστα το Σάββατο, παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.

Κεντρική ιδέα του προγράμματος η «συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», «χωρίς επιβάρυνση του πολίτη», όπως παρουσιάζουν το «τυράκι» στο λαό, για να κρύψουν τις νέες περικοπές, που θα «τρέξουν» από τις... «αξιοκρατικά επιλεγμένες διοικήσεις» νοσοκομείων - μάνατζερ («για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σε κάθε πολίτη, τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με δεσμευτικούς στόχους, ενώ θα εισαχθεί επαγγελματικό μάνατζμεντ», λέγεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα).

Διοικήσεις, που θα κληθούν να αναζητήσουν κονδύλια για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων «μέσω συγχρηματοδότησης από την ΕΕ και ιδιωτικών δωρεών», απαλλάσσοντας παραπέρα το αστικό κράτος από τις υποχρεώσεις του απέναντι στον εργαζόμενο λαό.

Η «επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα» παρουσιάζεται από τη ΝΔ ως πανάκεια και για την «ελαχιστοποίηση της αναμονής για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Προπαγανδίζουν, εξάλλου, ότι «το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων», όπως και ότι «η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία εξοπλισμού θα διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία των μηχανημάτων», κατοχυρώνοντάς τους και νέα χρυσοφόρα πεδία δράσης, πρόσθετα σε όσα έχει ήδη ανοίξει η πολιτική υποβάθμισης της Υγείας που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ΣΔΙΤ η ακτινολογική κάλυψη του Νοσοκομείου Φιλιατών(2023-12-20 00:00:00.0)
Αποφασισμένη για μέτρα ενάντια στον «εχθρό λαό»(2017-11-23 00:00:00.0)
Μεγάλες οι ελλείψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας(2014-04-17 00:00:00.0)
Γενικευμένες ανατροπές με εργαλείο τις ΣΔΙΤ(2013-12-07 00:00:00.0)
Είδος εν ανεπαρκεία η υγεία(1999-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ