Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στη μάχη και σήμερα για να μην περάσουν η νοθεία και ο εκφυλισμός

Από τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο
Από τις αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο
Μάχη ενάντια στο όργιο νοθείας και εκφυλιστικών ενεργειών από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, με πρωτεργάτες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με την ευθεία παρέμβαση των μηχανισμών του υπουργείου Ναυτιλίας, συνολικά της κυβέρνησης και των εφοπλιστών, δίνουν από την περασμένη Κυριακή σωματεία και εργαζόμενοι του Πειραιά, μαζί με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σήμερα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα της ψηφοφορίας, που θα διαρκέσει από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Αυτό που επιδιώκεται από τα τσιράκια της εργοδοσίας και τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και της κυβέρνησης είναι η «νομιμοποίηση» 14 αντιπροσώπων από ένα σωματείο - «φάντασμα» στο Εμπόριο με τον τίτλο «ΠΑΣΥΕ», που δεν υπάρχει πουθενά και πραγματοποίησε «εκλογές» στα κρυφά και με την παρέμβαση της εργοδοσίας σε πόλεις όλης της χώρας, καθώς και 2 αντιπροσώπων του εργοδοτικού Σωματείου «Πανελλήνιος Σύνδεσμος για τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό» (ΠΑΣΕΝΤ), ένας από τη Θεσσαλονίκη και ένας από την Κρήτη. Ολους τους παραπάνω θέλουν να τους βάλουν να ψηφίσουν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά!

Οσον αφορά τον ΠΑΣΕΝΤ, μάλιστα, ο τρόπος εκλογής του «αντιπροσώπου» από το παράρτημα στο Ηράκλειο Κρήτης χαρακτηρίστηκε επίσης από όργιο νοθείας, κάτι που αποκάλυψε τότε η ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων με καταγγελία της.

Η νοθεία που επιδιώκουν οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Για παράδειγμα, στην ένσταση που κατέθεσαν κάνουν αναφορά σε «συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (του ΕΚΠ) στις 15/2 που δεν έγινε ποτέ».

Μέχρι και χτες η αποφασιστική στάση των εργαζομένων, με προμετωπίδα το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών - Οχι των εργοδοτών», δεν επέτρεψε να περάσει αυτή η αθλιότητα, παρά τα διαδοχικά ασφαλιστικά μέτρα και τις ενστάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των μηχανισμών κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ανακοίνωση της ΔΕΣΚ

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ) τονίζει ότι «την ώρα που η επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας είναι σε εξέλιξη και σπάει κόκαλα, προωθώντας αναδιαρθρώσεις που χτυπάνε την εργατική τάξη, χωρίς ΣΣΕ, εντατικοποίηση της δουλειάς, ωράρια λάστιχο, φτήνεμα της εργατικής δύναμης, τα τσιράκια τους στο εργατικό κίνημα κάνουν τα πάντα για να προασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους».

Επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης των εργαζομένων, τονίζοντας ότι η επιχείρηση αλλοίωσης της θέλησης των εργαζομένων μέχρι και χτες είχε πέσει στο κενό, ωστόσο «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν και έχοντας τις πλάτες του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας προσπαθούν με όλους τους τρόπους και με νέα ασφαλιστικά μέτρα να παρέμβουν ώστε να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς που βολεύουν την κυβέρνηση, την εργοδοσία, εξυπηρετώντας τους ανταγωνισμούς που εκφράζονται στην περιοχή και ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

Η ΔΕΣΚ καλεί όσους αντιπροσώπους του ΕΚΠ δεν έχουν ακόμα ψηφίσει να έρθουν σήμερα στην κάλπη, ξεπερνώντας «τους συμβιβασμένους εργατοπατέρες που μόνο τροχοπέδη είναι στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα για τα δικαιώματά μας».

Να δώσουν την απόλυτη πλειοψηφία στη ΔΕΣΚ,«ανοίγοντας τον δρόμο για ένα Εργατικό Κέντρο αποκούμπι των εργατών, κέντρο αναφοράς των αγώνων και των διεκδικήσεων όλων των συνδικάτων και όλων των εργαζομένων του Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ