Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις των εργοδοτικών συνδικαλιστών

Από τη συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν οι εργατοπατέρες
Από τη συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν οι εργατοπατέρες
Σε μεθοδεύσεις για να κρατηθούν στις καρέκλες τους, αναβάλλοντας τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες, καταφεύγουν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Ετσι, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες για το περασμένο Σάββατο εκλογές για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής. Η μη διεξαγωγή των εκλογών οφείλεται στην ανάκληση του διορισμού του δικαστικού αντιπροσώπου από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργο Καλούδη, με τον ίδιο να δηλώνει πως η «νόμιμη διοίκηση» του Εργατικού Κέντρου «ανακάλεσε την αίτησή της για διορισμό δικηγόρου για τις προκηρυχθείσες και αναβληθείσες απ' αυτήν εκλογές».

Οπως καταγγέλλουν σωματεία, η απόφαση για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών έχει παρθεί από συνέλευση, ενώ η υποτιθέμενη απόφαση για αναβολή τους είναι το προϊόν «συνεδρίασης» του Διοικητικού Συμβουλίου, με σύνθεση η οποία μάλιστα περιλάμβανε μόλις τρία από το σύνολο των εννέα μελών του! Η «συνεδρίαση» αυτή έγινε την περασμένη Πέμπτη, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, με την οποία ακυρώθηκαν 19 «αντιπρόσωποι» που έχουν εκλεγεί με παράτυπες διαδικασίες, είναι συνταξιούχοι ή δημόσιοι υπάλληλοι.

Παρά τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων, το Σάββατο 23/2 έγινε συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν 38 από τους 72 αντιπροσώπους, η οποία συζήτησε και αποφάσισε να ζητήσει να οριστεί προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο.

Σήμερα, Τρίτη, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων και επιχειρησιακά σωματεία εργαζομένων σε ξενοδοχεία καλούν σε κινητοποίηση στα δικαστήρια, στις 10.30 π.μ., όπου εκδικάζεται το αίτημα για ορισμό προσωρινής διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο.

Επίσης σήμερα εκδικάζεται το αίτημα αναίρεσης της πρόσφατης απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία ακυρώθηκαν 19 «αντιπρόσωποι», που έχει καταθέσει η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Στο μεταξύ, η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ενώ έχει «εξαφανιστεί» από τα γραφεία του ΕΚ Κέρκυρας, καταγγέλλει «παράνομη κατάληψη του κτιρίου» από τα σωματεία! Πώς είναι δυνατόν να κάνουν «κατάληψη» στον ίδιο το χώρο των γραφείων τους, στον οποίο αναπτύσσουν καθημερινά δράση, αναρωτιούνται τα σωματεία, και καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Συγκέντρωση και συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο

Με συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο , μια σειρά από σωματεία της Κέρκυρας διασφάλισαν τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στο πλαίσιο των εργασιών ενός πραγματικού συνεδρίου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγιναν τοποθετήσεις από τους αντιπροσώπους των ταξικών συνδικάτων. Συγκεκριμένα, μίλησαν ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ο Χρήστος Γκράτσας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και επικεφαλής της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, ο Σπύρος Κανταρέλλης, πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Νίκος Θεοφύλακτος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, ο Γ. Λασιθιωτάκης, γραμματέας του Συνδέσμου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, η Ε. Μάζη, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Κέρκυρας.

Επίσης, τη Γενική Συνέλευση χαιρέτισαν ο Γιώργος Κουλούρης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Κέρκυρας και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού 30 εκλεγμένων αντιπροσώπων από τις αρχαιρεσίες(2021-09-17 00:00:00.0)
Να γίνει άμεσα το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου!(2020-09-24 00:00:00.0)
Οργανώνουν παγκερκυραϊκό εργατικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα(2020-09-24 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σωματείων κόντρα στη νοθεία στο Εργατικό Κέντρο(2019-02-21 00:00:00.0)
Μάχη απέναντι στις μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού(2019-02-01 00:00:00.0)
Πήρε απάντηση η προσπάθεια αποκλεισμού του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων(2018-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ