Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μιλά το BBC

Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα κάνει λόγο ρεπορτάζ του BBC, το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της Κυριακής, εκθέτοντας κυβέρνηση, ΝΔ και γενικά όσους αναγορεύουν τους ιμπεριαλιστές - τις επιδιώξεις των οποίων απηχούν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC - σε προστάτες της ειρήνης και σταθερότητας.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως με τη συμφωνία των Πρεσπών «η Ελλάδα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας. Αλλά, παρ' όλα αυτά, αρνήθηκε την ύπαρξη της δικής της μακεδονικής μειονότητας».

Με αφορμή το δημοσίευμα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έστησαν έναν ακόμα καβγά, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, που δρομολόγησαν τη συμφωνία των Πρεσπών και τροφοδοτούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: Να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας" δεν υφίσταται στην Ελλάδα». Απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου είπε πως «στη ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», ενώ ισχυρίζεται εκ νέου πως τάχα η συμφωνία των Πρεσπών «κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας».

Η συμφωνία των Πρεσπών «πρέπει να εφαρμόζεται με τρόπο που δεν αφήνει ίχνος αλυτρωτισμού» ήταν, τέλος, η έμμεση απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

ΚΚΕ: Εκτεθειμένοι όσοι αναγορεύουν τους ιμπεριαλιστές σε προστάτες της ειρήνης

Σε σχόλιό του σχετικά με το δημοσίευμα του BBC, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Το δημοσίευμα του BBC εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ, αλλά και όσους αναγορεύουν τους ιμπεριαλιστές, τις επιδιώξεις των οποίων απηχούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, σε προστάτες της ειρήνης και της σταθερότητας.

Στην πραγματικότητα, όμως, συντηρούν με κάθε τρόπο, και με την προσφιλή τους μέθοδο της έγερσης μειονοτικών ζητημάτων, τη λογική του "διαίρει και βασίλευε" για να υπηρετούν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε βάρος των λαών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ