Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέσσερις νεκροί ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας

Με τον πλέον τραγικό τρόπο πλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας. Εκτός από τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, σπίτια και περιουσίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, σε δρόμο όπου περνούσε ρέμα. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν μια 30χρονη κοπέλα που ήταν και η οδηγός του οχήματος, ο 29χρονος σύζυγός της, η 21 ετών αδερφή της και η 58χρονη μητέρα τους που επέστρεφαν από κοινωνική εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται πως το όχημα εντοπίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην κοίτη του Γεροπόταμου. Σημειώνεται πως περίπου 2 χιλιόμετρα πιο μακριά, η 30χρονη είχε καλέσει σε βοήθεια από το κινητό της τις αρχές, λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά μόνο όταν έγινε μερική εκτροπή του Γεροπόταμου προκειμένου να υποχωρήσουν τα νερά.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με αφορμή αυτό το γεγονός τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Το τραγικό συμβάν με θύματα τέσσερις ανθρώπινες ζωές, που χάθηκαν 1 - 2 χιλιόμετρα από την πόλη των Μοιρών, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα, αναδεικνύει την περιφρονητική στάση απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, η οποία χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν, καταδεικνύει τελικά για ποια πολιτική προστασία μιλάνε κυβέρνηση και Περιφερειακή - Τοπική Διοίκηση, όταν κάνουν ανέξοδους σχεδιασμούς επί χάρτου για να ξεγελάσουν το λαό.

Επιβάλλεται να αναζητηθούν οι πολιτικές και όποιες άλλες ευθύνες για το τραγικό γεγονός. Επιβάλλεται τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς. Να συγκεντρώσουν δυνάμεις για έναν δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ