Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση Λεπέν - Στράχε

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Εντείνεται η κινητικότητα ενόψει των ευρωεκλογών, φέρνοντας στην επιφάνεια ενδοαστικές αντιθέσεις, συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού (γαλλικού) «Εθνικού Συναγερμού», Μαρίν Λεπέν, συνάντησε στις Βρυξέλλες τον αντικαγκελάριο της Αυστρίας και επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (που συγκυβερνά με το φιλελεύθερο Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς), Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών».

Από την πλευρά της η Λεπέν εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντας τον Στράχε «σύμμαχο μαζί με τον οποίο οικοδομούμε παραπέρα την Ευρώπη των εθνών και της ελευθερίας».

Η συνάντηση εκτιμάται ότι εντάσσεται σε προσπάθειες ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων να διαμορφώσουν μια ευρύτερη «συμμαχία» δυνάμεων που ασκούν κριτική στη σημερινή ΕΕ. Ο γενικός γραμματέας και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Ελευθέρων, Χάραλντ Βιλίμσκι, δήλωσε πρόσφατα ότι εδώ και μήνες διεξάγονται διαπραγματεύσεις για μια τέτοια εκλογική συνεργασία, διευκρινίζοντας ότι μιλά για δυνάμεις που έχουν μία «θετική μεταρρυθμιστική πρόταση». Είπε ακόμα ότι «δεν θέλουμε εξτρεμιστές και ριζοσπάστες, αλλά εκείνους που λένε ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει και να περιοριστεί στα κεντρικά καθήκοντά της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ