Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αντιπλημμυρικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑ ΠΟΥ φτάσαμε προ των πυλών ενός ακόμα Σαββατοκύριακου και μάλιστα με κακοκαιρία. Μόνο που στην κυβέρνηση ακόμα τρώγονται για τις πλημμύρες του προηγούμενου. Κατά τα άλλα, είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός...

Ο μόνος που είναι σίγουρα σε ετοιμότητα - σας βεβαιώνουμε - είναι ο Λαλιώτης, ο οποίος θα μας ξαναπεί και πάλι ότι τα οδικά έργα έγιναν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990. Αλλωστε, τη Δευτέρα καταθέτει και τα στοιχεία περί της σύμβασης του αεροδρομίου των Σπάτων.

Οσο για τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, έριξαν τα βάρη για τις όποιες κακοτεχνίες υπήρξαν στους δήμους και στις κοινότητες. Λογικό, πού θα τα έριχναν δηλαδή, στην κυβέρνηση;

Τι πρέπει να κάνουν τώρα οι δήμοι, κατά τη γνώμη των αρμόδιων υπουργών; Να επιβάλουν μια σχετική φορολογία στους δημότες τους για να γίνουν σωστά τα έργα, υποθέτουμε.

Να το κάνουνε δε λέμε, αλλά μήπως κι αυτοί οι δυστυχείς δημότες δεν πληρώνουν ήδη άμεση φορολογία, έμμεση φορολογία και παντός είδους φορολογία; Και γιατί τα πληρώνουν αυτά τα χρήματα, άραγε; Για να διαφημίζει μήπως ο Λαλιώτης τα έργα του ΠΑΣΟΚ στο Μετρό της πλατείας Συντάγματος;

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα χτεσινά συλλαλητήρια ενάντια στην αμερικανική επίθεση στο Αφγανιστάν, δεν ήταν και τα καλύτερα νέα για το νέο Αμερικανό πρέσβη, Τόμας Μίλερ. Ομως, είναι, μεταξύ άλλων, και μια καλή απάντηση στις περί τρομοκρατίας δηλώσεις του Νάιλς.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι διαδηλωτές (εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, μην αμφιβάλλετε) έδειξαν χωρίς αμφιβολία ποιους θεωρούν τους μεγαλύτερους τρομοκράτες, από τους οποίους κινδυνεύει η Ελλάδα και ποιους αντιπαλεύουν.

Εκφράζουμε, για μια ακόμα φορά, τη συγνώμη μας προς τους αγαπητούς παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων, που οι κινητοποιήσεις είχαν παλμό, κόσμο και συνθήματα και όχι ό,τι αυτοί θα ήθελαν να έχει.

Αναφερόμαστε σε όσους είπαν κάτι για το συλλαλητήριο. Για όσους έκαναν την ...πάπια, καλύτερα να μη μιλήσουμε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ