Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό μεταναστών εργατών

Το ενδεχόμενο τέλεσης εγκλημάτων και ύπαρξης ρατσιστικού χαρακτηριστικών σε αυτά θα ερευνηθεί στην κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, σχετικά με την καταγγελία για ξυλοδαρμό δύο Πακιστανών μεταναστών εργατών επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Οι δύο εργάτες κτηνοτροφικής μονάδας, Σαλμάν Ατζούμ και Σαΐντ Αχμέτ, υπέστησαν επίθεση και ρατσιστικές απειλές από τον εργοδότη τους και δύο μπράβους στις 8 Φλεβάρη, όταν ζήτησαν δεδουλευμένα τριών μηνών, με εξαντλητικά καθημερινά ωράρια που έφταναν τις 18 ώρες. «Μη ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω» και «η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανέναν Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα», τους είπαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης - Συκεών

Τη ρατσιστική επίθεση που έγινε την Τρίτη σε σπίτι Ιρακινών προσφύγων με τρία μικρά παιδιά, στη Νεάπολη, καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών. Αγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στο μπαλκόνι του σπιτιού, στον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του πατέρα της οικογένειας, Μοχάμεντ, ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της κρατικής Ασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά στο δήμο που ακροδεξιά - ρατσιστικά στοιχεία προκαλούν με την συμπεριφορά τους. Θυμίζει ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν σπάσει την τζαμαρία δύο κομματικών γραφείων του ΚΚΕ, ενώ έγραψαν υβριστικά συνθήματα σε τρίτο. Δράση ακροδεξιών στοιχείων εμφανίστηκε ακόμα μέσα σε Συλλόγους Γονέων, όπου με συκοφαντίες και υβριστικούς χαρακτηρισμούς προσπάθησαν να διαγράψουν μέλος του ΔΣ Συλλόγου επειδή είναι δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Φυσικά δεν τους βγήκε σε καλό, γιατί τελικά απομονώθηκαν από τους ίδιους τους γονείς».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες που φέρουν δημοτικές παρατάξεις οι οποίες χάριν ψηφοθηρίας περιλαμβάνουν στις γραμμές τους συμβούλους με ρατσιστικές αντιλήψεις, ενώ καλεί τους εργαζόμενους του δήμου, κάθε λαϊκή οικογένεια, να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, να απομονώσουν τους φασίστες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ