Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τροχός και αγγεία

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα (ΠΛΙ) παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου στο Ναύπλιο, την έκθεση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής (ΚΜΝΚ), «Τροχός και Αγγεία. Η τροχήλατη κεραμική στους νεότερους χρόνους». Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο (7μμ) και θα διαρκέσει έως τις 31 του Γενάρη.

Παρουσιάζει την ιστορία της τροχήλατης κεραμικής - με έμφαση στους νεότερους χρόνους (19ος - μέσα 20ού αιώνα), την τυπολογία και τις χρήσεις των αγγείων, τις τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης και τους τρόπους εμπορικής διακίνησης των αγγείων. Περιλαμβάνει: Αναπαράσταση αγγειοπλαστείου με ποδοκίνητο τροχό. Παζάρι με αυθεντικά κεραμικά αντικείμενα απ' όλη την Ελλάδα. Εποπτικό υλικό (κείμενα, φωτογραφίες). Προβολή δύο δεκάλεπτων ταινιών, παραγωγής ΚΜΝΚ, με τίτλο «Τροχός» και «Κεραμικών Εμπόριο». Μικρό πληροφοριακό έντυπο - οδηγό που διανέμεται στους επισκέπτες. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΜΝΚ «Η τέχνη του πηλού», προσαρμοσμένο από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΛΙ στην τοπική παράδοση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οργανωμένες σχολικές ομάδες.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί από το ΚΜΝΚ με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με στόχο να ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια. Μέχρι σήμερα έχει ήδη φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία στην Κόρινθο και στη Βεργίνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ