Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κριτήριο ψήφου οι λαϊκές ανάγκες και όχι η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για την παρουσίαση των υποψηφίων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων - Βελβεντού

Από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου στην Κοζάνη. Στο βήμα ο Θ. Χαστάς
Από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου στην Κοζάνη. Στο βήμα ο Θ. Χαστάς
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διοργάνωσε η ΤΟ Κοζάνης του ΚΚΕ, τη βδομάδα που πέρασε, στους δήμους Σερβίων - Βελβεντού και Κοζάνης.

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, μίλησαν ο Θανάσης Χαστάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Νώντας Στολτίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και τον δήμο.

Ο Θανάσης Χαστάς αναφέρθηκε στην ανάγκη ολόπλευρης ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού, τόσο μέσα στο μαζικό κίνημα και τους αγώνες, όσο και στις κάλπες όλων των εκλογών που έχουμε μπροστά μας, στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με την ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ανέδειξε πως η περιφερειακή αρχή εμπλέκεται ενεργά στους σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων στην Ενέργεια, στη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α., ακόμα και στην υπηρέτηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Για τα ζητήματα της Ενέργειας στάθηκε ιδιαίτερα στο πώς η περιφερειακή αρχή εμπλέκεται ενεργά στους σχεδιασμούς των μονοπωλιακών ομίλων που ανταγωνίζονται με βάση τα ιδιαίτερα συμφέροντα που έχει ο καθένας, μακριά όμως από την ανάγκη του λαού για φτηνή Ενέργεια, τις ανάγκες για άμεσες μετεγκαταστάσεις των οικισμών που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ και την ανάγκη των εργαζομένων του κλάδου για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, που μόνο τέτοια δεν είναι οι εργολαβίες και τα 8μηνα που ανακυκλώνουν την ανεργία.

Τέλος, ανέφερε πως ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας έχει κάθε συμφέρον, αντί να ψάχνει διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα και τα ψηφοδέλτιά τους στην Τοπική Διοίκηση, να κάνει την πραγματική διαφορά, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού.

Ο Νώντας Στολτίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «είναι μεγάλη η λίστα των γεγονότων, των τοποθετήσεων που αποδεικνύουν τη σύμπλευση όλων των άλλων υποψηφίων με τη στρατηγική του κεφαλαίου που δεν χωρούν στο πλαίσιο της σημερινής μας εκδήλωσης να αναφερθούν στο σύνολό τους. Είναι σαφές όμως ότι απέναντί μας δεν έχουμε κάποια "πρόσωπα υποψηφίων δημάρχων", "ικανά" και "αυτοδημιούργητα". Εχουμε τους υποψήφιους κομμάτων. Των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ή αυτών που κυβερνούν, του ΣΥΡΙΖΑ ή κινήσεων που δρουν μέσα στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο. Οι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων έχουν "προίκα" την πολιτική που στήριξαν, τα "έργα και τις ημέρες" των μνημονίων που ψήφισαν τα κόμματά τους και των δημάρχων που τα εφάρμοσαν».

Σημείωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η αντιπαράθεση δεν θα εστιαστεί σε αυτά τα ζητήματα, στην ουσία, αλλά σε δευτερεύοντα, προσθέτοντας πως «για εμάς όμορφη πόλη, όμορφα χωριά είναι αυτά που δεν έχουν ανέργους, που οι κάτοικοί τους μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους για θέρμανση, για καθαρό νερό, για Υγεία και Παιδεία, για πρόσβαση στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό. Προτεραιότητά μας είναι οι σύγχρονες ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο σε αυτήν την πόλη και τα χωριά και υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για να τις ικανοποιήσουν».

Κάλεσε το λαό να δώσει τη μάχη ώστε να σπάσει η ιδεολογική κυριαρχία του κεφαλαίου που προσπαθεί να επιβάλει τα δικά του κριτήρια στην ψήφο, ώστε «να γίνει κριτήριο ψήφου η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, αυτών που παράγουν τον πλούτο και όχι το πώς θα προωθηθεί η αντίληψη της επιχειρηματικότητας και της στήριξής της. Κάθε ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι και μια νίκη απέναντι στο σύστημα. Με αισιοδοξία δίνουμε τη μάχη για ενημέρωση του λαού και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».

Οι υποψήφιοι από την Κοζάνη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι:

Αγάντα-Χασάπη Θεοδώρα, ταμίας του Παραρτήματος Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Αντωνιάδης Κώστας, εκπαιδευτικός, γραμματέας της ΕΛΜΕ Κοζάνης.

Βήττας Γιάννης, δικηγόρος, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Γκογκομήτρος Ζήσης, αυτοαπασχολούμενος στην ανακύκλωση και τα χωματουργικά μηχανήματα.

Γκώγκος Γιώργος, ψυχίατρος, πρώην διευθυντής της Ψυχιατρικής κλινικής Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Ιωαννίδης Δημήτριος, συνταξιούχος ΔΕΗ, αντιπρόεδρος κεντρικού ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων της ΔΕΗ ΠΑΣΑΣ.

Καλτιρμτζή Μαλαματή, δημόσια υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Κοζάνης, γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Χαραυγής.

Κατσάνος Ζήσης, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, εργαζόμενος στο δήμου Βοΐου, μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ.

Κοζικόπουλος Γιώργος, συνταξιούχος ΟΑΕΕ, αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Συνταξιούχων Κοζάνης.

Λαμπαδά Χαρούλα, επικουρική παιδίατρος και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

Μητσιάκος Ιωάννης, επαγγελματίας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου και αρχαιοτήτων Αιανής».

Μπιμπίρη Νίνα, αγρότισσα.

Στραβού Γιώργος, συνταξιούχος Δημοσίου.

Ταταρίδης Πέτρος, εργαζόμενος στη ΔΕΗ, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, μέλος του ΔΣ Σπάρτακος.

Τσάκωνας Αντώνης, συνταξιούχος Δημοσίου, οικονομολόγος με μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, πρώην διοικητής στο Νοσοκομείου Φλώρινας και πρώην διοικητικός διευθυντής στο Μποδοσάκειο επί σειρά ετών.

Τσιαούσης Μάκης, γουνεργάτης, πρόεδρος του Σωματείου Γουνεργατών Σιάτιστας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).

Τσίγκα Εφη, γεωπόνος, μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Μπροστά στην οργάνωση και κινητοποίηση του λαού για όσα έχει ανάγκη

Την Τετάρτη 13 Φλεβάρη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, μίλησαν ο Θανάσης Χαστάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γεωργακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού, μέλος της ΤΕ Ενέργειας του ΚΚΕ.

Κάλεσαν το λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού. Να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και νέους σωτήρες, να απορρίψει τη λογική του μικρότερου κακού, που τον οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης του δήμου και τη στάση υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων που κράτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Προειδοποίησε ότι «το επόμενο διάστημα, από όσους συνδυασμούς τελικά συγκροτηθούν, θα ακούσουμε άλλη μια φορά για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, για την τουριστική ανάπτυξη και την παραλίμνια ζώνη και μια σειρά άλλα ζητήματα, αποστειρωμένη όμως από τη συνολική πολιτική και οικονομική κατάσταση, σαν να πρόκειται για αυστηρά τοπικά προβλήματα, ενώ η αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στο ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί την επόμενη μέρα στο δήμο Σερβίων - Βελβεντού.

Εμείς δεν επιδιώκουμε να διαχειριστούμε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση με τη μια ή την άλλη συνταγή. Ξεκαθαρίζουμε στο λαό ότι θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε θέση μάς δώσει με την ψήφο του, ώστε να ασκούμε αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, στις κατευθύνσεις που θα κληθεί να υπακούσει η Τοπική Διοίκηση το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, θα πρωτοστατήσουμε για όλα όσα έχει ανάγκη ο λαός με την κινητοποίηση και οργάνωση του ίδιου. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ