Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ - ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Διπλασιασμός δυνάμεων για τη ΔΑΣ

Διπλασίασε τις δυνάμεις της η ΔΑΣ, σε ψήφους, έδρες και αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας (ΕΚΕ), στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Σωματείο Ιδιωτικών Τεχνικών - Υπαλλήλων Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 442 εργαζόμενοι και η ΔΑΣ πήρε 123 ψήφους, 2 έδρες και 6 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο (στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 58 ψήφους, 1 έδρα και 3 αντιπροσώπους).

Απέναντί της η ΔΑΣ είχε την «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» (πήρε 315 ψήφους, 5 έδρες και 16 αντιπροσώπους για το ΕΚΕ), η οποία όχι μόνο έχει τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή), αλλά στηρίχτηκε με τα μπούνια και από διάφορους μηχανισμούς της εργοδοσίας, προκειμένου να μη διασαλευτεί ο συσχετισμός δυνάμεων στο συγκεκριμένο σωματείο και στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας. Είναι χαρακτηριστικό πως από επιχειρήσεις της περιοχής (π.χ. τυροκομεία) στέλνονταν κατά δεκάδες οι εργαζόμενοι - μέχρι και μέλη οικογενειών των εργοδοτών έφεραν για να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία - με «γραμμή» από τους εργοδότες να ψηφίσουν την «Ενωτική Κίνηση».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της, απέναντι σε όλες τις πιέσεις, ενώ παράλληλα απευθύνεται και σε όσους εργαζόμενους δεν την στήριξαν σε αυτήν τη φάση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός που εξακολουθεί να υπάρχει στο Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ