Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το μόνο σταθερό και προσηλωμένο στα λαϊκά συμφέροντα κόμμα είναι το ΚΚΕ

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «in.gr», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ρωτήθηκε: «Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο έχει ευτελιστεί τόσο πολύ;». Η απάντησή του ήταν η εξής:

«Μιλάτε προφανώς για την μπόχα που αναδύεται από το σάπιο πολιτικό σύστημα, όπου τελευταία "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα" με τα αλισβερίσια, τις μεταγραφές, τα αλληλοκαρφώματα ανάμεσα σε κόμματα και βουλευτές. Μαλώνουν μόνο για το ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, θα πει κάποιος. Αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί είναι η νέα βερσιόν, βουλευτές να μεταπηδούν στο κυβερνητικό κόμμα. Μέχρι τώρα την αντίθετη διαδρομή ξέραμε. Ε, αν κι αυτό δεν είναι απόδειξη της στήριξης του συστήματος στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι είναι; Αυτές οι μετατοπίσεις είναι εντός των τειχών της αντιλαϊκής πολιτικής, όποια εκδοχή κι αν υπηρετεί αυτή.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές και στη σημερινή, θα δει ότι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ. Σταθερά απέναντι από το κεφάλαιο και την εξουσία του, σταθερά απέναντι από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ, σταθερά προσηλωμένο στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Πραγματική πρόοδος, ριζοσπαστισμός, θα ήταν η μετακίνηση και η συστράτευση με το ΚΚΕ, πρώτα απ' όλα μέσα στους αγώνες, αλλά και στις επερχόμενες εκλογικές μάχες».

Εχουμε κρατήσει θέση δίπλα μας στις μάχες της επόμενης μέρας

Σε άλλο σημείο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ερωτήθηκε:

-- Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε διάφορες «μεταγραφές» από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ. Διάβασα για τον Μηλιό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι διαφορετικό έχουν αυτές οι «μεταγραφές»;

-- Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει φεύγω από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκα, κρατάω την έδρα μου και την αθροίζω στην κυβερνητική πλειοψηφία, και τι σημαίνει διαφωνώ και παραιτούμαι, παραδίδω την έδρα και δεν παίρνω μέρος σε παζάρια και αλισβερίσια. Το έχω ξαναπεί: Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα παίρναμε κανέναν βουλευτή άλλου κόμματος χωρίς αυτός πρώτα να έχει παραιτηθεί.

Ολοι όσοι προσεγγίζουν το Κόμμα, και είναι πολλοί αυτοί που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν θυμήθηκαν προεκλογικά το ΚΚΕ. Είναι άνθρωποι που εκτιμούν τη σταθερότητα, τη συνέπεια, τις θέσεις μας, και παρά τις διαφωνίες τους μαζί μας πιστεύουν ότι τώρα πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ, η μοναδική δύναμη αντίστασης και προοπτικής. Εμείς σε όλους και όλες που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους νιώθουν αριστεροί, έχουμε κρατήσει θέση δίπλα μας, έχουμε κρατήσει θέση στο κίνημα, στους αγώνες, στις όμορφες μάχες της επόμενης μέρας για το λαό μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ