Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ονειδος η μη υπερψήφιση της διάταξης για την προστασία των ζώων

Μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε στο σύνολό της τη διάταξη

Για «όνειδος του Εθνικού Κοινοβουλίου» κάνουν λόγο σε ανοιχτή επιστολή τους η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, σχετικά με τη μη υπερψήφιση στη διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση, την περασμένη βδομάδα, του άρθρου 24Α, για «προστασία της άγριας ζωής, της ευζωίας όλων των ζωικών ειδών και ιδίως καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους». Θυμίζουμε ότι το εν λόγω άρθρο, το οποίο υπερψήφισε στο σύνολό της μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 151 ψήφους, με ευθύνη όλων των άλλων κομμάτων.

Οι φιλοζωικοί φορείς στην ανοιχτή επιστολή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ολα τα κόμματα της Βουλής πλην του ΚΚΕ και ορισμένων βουλευτών κομμάτων και ανεξαρτήτων βουλευτών ψήφισαν το αδιανόητο και ασύλληπτο: Τη μη προστασία των ζώων και τη μη ευημερία τους μέσα από το θεμελιώδες νομοθέτημα του Συντάγματος.

Η αποχή και το "παρών" ορισμένων κομμάτων και βουλευτών βεβαίως και υπολογίζεται ως άρνηση της προστασίας των ζώων και ουδόλως τους διαφοροποιεί.

Η ευθύνη όμως του ΣΥΡΙΖΑ, των βουλευτών και υπουργών του, που καταψήφισαν ή ψήφισαν "παρών", είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέρριψε ενώ είχε υποχρέωση να ταυτιστεί με την πρόοδο και τα πολιτιστικά και ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Πρόδωσε έτσι τη συλλογική συνείδηση των χιλιάδων πολιτών που μάχονται κάθε μέρα στους δρόμους για την προστασία αυτών των ανήμπορων πλασμάτων.

Πρόδωσε την ανθρωπιστική συνείδηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλέγγυα στάση απέναντι σε πλάσματα που υφίστανται καθημερινά και με τον πιο βάναυσο τρόπο την ανθρώπινη βία.

Κι αυτό πέρα από τη θλίψη και την απογοήτευση που μας δημιουργεί, δεν θα μείνει αναπάντητο από την πολυάριθμη φιλοζωική κοινότητα.

Τα περί αγωνίας ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως των Οικολόγων Πράσινων για την προστασία του περιβάλλοντος που θα κινδύνευε μέσω της διάταξης 24Α, αν αυτή ψηφιζόταν, είναι αστειότητες και κρύβουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης από το κυβερνών κόμμα και κυρίως τη συναλλαγή και την εξυπηρέτηση συμφερόντων και κυκλωμάτων γύρω από τα ζώα, που τα κακοποιούν και τα βασανίζουν, καταργώντας στην πράξη κάθε προστασία τους, και βεβαίως είχαν στόχο την αλίευση ψήφων ενόψει εκλογών».

Η Ομοσπονδία, αφού αναφέρεται αναλυτικά στη στάση όλων των κομμάτων και βουλευτών, αποδομώντας και τα «επιχειρήματα» της κυβέρνησης για τη μη υπερψήφιση της διάταξης, σημειώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν. Τα μεγάλα και πανίσχυρα συμφέροντα που επιθυμούν την καταστρατήγηση της όποιας προστασίας των ζώων και που ομνύουν στην ανυπαρξία μέτρων για μια στοιχειώδη έστω προστασία τους επεκράτησαν της αριστερής, οικολογικής ή της εν γένει φιλοζωικής συνείδησης στην ψήφο κομμάτων και βουλευτών. Κι αυτό θα τους ακολουθεί για πάντα στη δική μας συνείδηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ