Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέος βανδαλισμός στον τάφο του Μαρξ

Το έργο των βανδάλων
Το έργο των βανδάλων
ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Για δεύτερη φορά μέσα σε δυο βδομάδες, βάνδαλοι επιτέθηκαν στο μνημείο του Γερμανού φιλοσόφου και ιδρυτή και θεμελιωτή του επιστημονικού σοσιαλισμού, Καρλ Μαρξ, στο Κοιμητήριο Χαϊγκέιτ του Λονδίνου. Αυτήν τη φορά δεν χρησιμοποίησαν σφυρί, όπως είχαν κάνει στις 4 Φλεβάρη, αλλά σπρέι κόκκινης μπογιάς για να γράψουν πάνω στην επιτύμβια πλάκα εμετικά συνθήματα όπως «Μνημείο της μπολσεβίκικης γενοκτονίας 1917-1953, 66 εκατ. νεκροί», «Θεωρία του μίσους» και άλλα.

Ο πρωτοπόρος κομμουνιστής ηγέτης εξακολουθεί να στοιχειώνει τους αστούς και τα τσιράκια τους, που δρώντας με αυτές τις μεθόδους ονειρεύονται ότι θα σταματήσουν την κοινωνική εξέλιξη, προς την οριστική κατάργηση του συστήματος εκμετάλλευσης.

Το συγκεκριμένο ταφικό μνημείο του Κ. Μαρξ, όπου έχουν ταφεί επίσης η σύζυγος και συγγενείς του μεγάλου επαναστάτη, φτιάχτηκε το 1956 με χρηματοδότηση ειδικού ταμείου και τοποθετήθηκε από το Βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε κεντρικό σημείο του κοιμητηρίου. Στο παρελθόν έγιναν και άλλες απόπειρες βεβήλωσης του μνημείου, με χειρότερη την τοποθέτηση βόμβας το 1970.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ