Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Οι ανάγκες διεύρυνσης του ΝΑΤΟ υπαγόρευσαν τις Πρέσπες

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «in.gr» και τον δημοσιογράφο Ν. Χασαπόπουλο, ο Δ. Κουτσούμπας ερωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Οι σχετικές ερωτοαπαντήσεις έχουν ως εξής:

-- Πώς σχολιάζετε τη σπουδή της κυβέρνησης να διευρύνει το ΝΑΤΟ;

-- Προφανώς αναφέρεστε στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βασικό στόχο είχε τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια και όχι την ανάγκη να λυθεί ένα πρόβλημα χρόνων ανάμεσα σε δύο γειτονικές χώρες, όπως κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας θεωρεί τις Πρέσπες «συμφωνία πιλότο» και για το Κυπριακό. Δηλαδή αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού! Τι άλλο θα ακούσουμε; Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και οι αποφάσεις που έχει υπογράψει ο κ. Καμμένος ως υπουργός Αμυνας, ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών. Σας θυμίζω τις αποφάσεις ουσιαστικά πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στη Ρωσία, ακόμα και την απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα. Ολες έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με νέες βάσεις από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη. Κι όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, υπηρετούν αυτό που ο κ. Τσίπρας είπε στη Βουλή περί «ηγετικού ρόλου», στόχο με τον οποίο δεν διαφωνεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Βέβαια, εννοούν την αναβάθμιση της εγχώριας άρχουσας τάξης, με την αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας. Κι αυτός ο στόχος αντικειμενικά κουβαλάει την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε ένα ασταθές περιβάλλον διεθνώς και στην περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «τρέχει» τη δουλειά των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

-- Πώς θα σχολιάζατε τη δραστηριότητα του Αμερικανού πρέσβη στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα;

-- Τέτοιο υπερδραστήριο Αμερικανό πρέσβη είχαμε να δούμε από την εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ. Ο Τζ. Πάιατ, ως ένας άλλος Πιουριφόι, σουλατσάρει παντού, σε υπουργεία, δημαρχεία, περιφέρειες, πανεπιστήμια, αλλά και σε γραφεία πολιτικών κομμάτων. Προωθεί και επιβλέπει αυτοπροσώπως πώς υλοποιούνται οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στη χώρα μας και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, για την οποία, βέβαια, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει τα καλύτερα. Λογικό. Πού θα βρουν καλύτερο σύμμαχο οι ΗΠΑ; Μετά το ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, διά στόματος Τσίπρα στη συνάντηση με τον Τραμπ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εργολαβία δουλειά των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την «τρέχει». Γι' αυτό και ο Αμερικανός πρέσβης «στάζει μέλι» για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε τη λέει «γεωπολιτικό μεντεσέ», πότε «προτιμώμενο εταίρο». Βέβαια, ξαναλέμε στους πρόθυμους κύριους του ΣΥΡΙΖΑ, «οι μεντεσέδες σκουριάζουν κι όταν σκουριάζουν τους πετάνε στα σκουπίδια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προαναγγέλλουν ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς(2019-05-16 00:00:00.0)
...ενότητας(2019-04-12 00:00:00.0)
Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η «στρατηγική επένδυση των ΗΠΑ στην Ελλάδα»(2018-11-16 00:00:00.0)
Επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι το καλύτερο «βαποράκι» των ΗΠΑ στην περιοχή(2018-10-13 00:00:00.0)
«Προτιμώμενος εταίρος...»(2018-09-04 00:00:00.0)
Δεν έχουν τέλος τα αμερικανικά «συγχαρητήρια»(2018-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ