Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Αγώνας δρόμου» για να φανεί καταλληλότερος στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Στο Μόναχο βρίσκεται από χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπου το βράδυ απηύθυνε χαιρετισμό στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Μονάχου, ενώ αργότερα είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης της Γερμανίας (CDU), Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ.

Στις επαφές του προβάλλει τη δική του «συνταγή» διαχείρισης, περί μείωσης φορολογίας και εισφορών για τις επιχειρήσεις, μείωσης των συμφωνημένων με τους εταίρους και δανειστές πρωτογενών πλεονασμάτων ως την καταλληλότερη για τους στόχους της αστικής τάξης. Σήμερα άλλωστε προγραμματίζεται συνάντησή του με «ομάδα επενδυτών», όπου θα αναπτύξει γιατί είναι «καταλληλότερος» από τον Αλ. Τσίπρα να υπηρετήσει τα προτάγματά τους.

Θα συμμετάσχει, επίσης, στις εργασίες της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου αναμένεται να αποτυπωθεί και η στρατηγική σύμπλευση με τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στις βασικές κατευθυντήριες της εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτή καθορίζεται από τις ανάγκες και τα σχέδια των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Μια σύμπλευση που αναδεικνύεται και σε άλλα ζητήματα, όπως στην κοινή τους απόφαση για αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος και αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και τις πρόωρες εκλογές, στοιχείο κι αυτό που μαζί με τις υπόλοιπες αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογούν στο Σύνταγμα, έρχεται να υπηρετήσει τον στόχο της αντιλαϊκής «σταθερότητας» του αστικού πολιτικού συστήματος.

Ενδεικτικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, δήλωνε χτες πως «είναι απαραίτητο να φύγει η αβεβαιότητα από το τραπέζι, για όλους τους πολίτες, αλλά και για το επενδυτικό κλίμα. Δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση ότι θα γίνουν εκλογές μετά τις εκλογές, ότι η χώρα θα βρεθεί σε μια εκλογική περιδίνηση (...) Και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ