Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο και συναυλίες στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλατεία Βικτωρίας) και για το μήνα Μάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Την Παρασκευή 1 Μάρτη στις 21.00, το αγαπημένο συγκρότημα «Υπεραστικοί» έρχεται στο Στέκι για μια βραδιά με λαϊκά και πολιτικά τραγούδια, και όπως λένε και οι ίδιοι: «Ευχαριστούμε την ΚΝΕ για την πρόσκληση να παρουσιάσουμε στο Στέκι Πολιτισμού σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά τραγούδια, δίπλα σε παλαιότερα, εδραιωμένα πια στη συνείδηση του λαού μας τραγούδια του αγώνα».
  • Την Παρασκευή 15 Μάρτη στις 21.00, νέοι καλλιτέχνες από το χώρο του hip hop ενώνονται μαζί για να ένα μοναδικό live στη σκηνή του Στεκιού: Dafon, Frank, το Σφάλμα και live band. Θα ακολουθήσει DJ set με τον Drugitiz.
  • Την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 21.00, θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Lebensraum - Ζωτικός Χώρος» από την ομάδα «Εκτός Σχεδίου».

Το έργο είναι σύγχρονο, γράφηκε και παίχτηκε στη Γερμανία μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Εχει ως αφετηρία τη ναζιστική επεκτατική θεωρία του «ζωτικού χώρου» (Lebensraum), σύμφωνα με την οποία ένας λαός δικαιούται να επεκταθεί σε ξένα, κοντινά ή και μακρινά εδάφη, όταν τα θεωρεί αναγκαία για δημογραφικές, φυλετικές, αμυντικές ή οικονομικές του ανάγκες.

Το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε ένα «πείραμα» πάνω στη σκηνή. Αν και από την αρχή αποκαλύπτονται μόνο δύο πρωταγωνιστές - ο χειριστής του πειράματος και ο εθελοντής, που προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής - ο θεατής σύντομα ανακαλύπτει ότι στόχος του πειράματος είναι το δικό του μυαλό, ή - ακόμα καλύτερα - τα όρια του «ζωτικού χώρου» του μυαλού του. Πόσο θα αντισταθεί η ηθική και η λογική του πειραματόζωου (και του θεατή) στο πείραμα; Τι θα κάνει όταν τα αστεία σταματούν και το πράγμα αρχίζει να σοβαρεύει;

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης. Σκηνοθεσία: Σήφης Πολυζωίδης. Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Γεροκομής - Σήφης Μανταδάκης. Πρωτότυπη μουσική: Φίλιππος Περιστέρης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ