Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Κινητοποίηση για μέτρα οικονομικής ανακούφισης των επαγγελματιών

Η καθυστέρηση στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα προκαλεί τεράστια μείωση της κίνησης στα μαγαζιά

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες από την Ενωση ΕΒΕ Αγίων Αναργύρων - Καματερού, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), με βασικό αίτημα την άμεση λήψη μέτρων οικονομικής ανακούφισης των επαγγελματιών στη λεωφόρο Φυλής, που επιβαρύνονται εδώ και μεγάλο διάστημα από το έργο που είναι σε εξέλιξη επί των λεωφόρων Καματερού και Φυλής, καθώς και τη λήψη μέτρων για την επιτάχυνσή του με τη συμμετοχή σχολείων και άλλων μαζικών φορέων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης σχολεία και άλλοι φορείς της περιοχής, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση την ερχόμενη βδομάδα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Της χτεσινής κινητοποίησης είχαν προηγηθεί δύο γενικές συνελεύσεις της Ενωσης ΕΒΕ, όπου πάρθηκαν αγωνιστικές αποφάσεις.

Οπως καταγγέλλουν επαγγελματίες, που μπροστά από τα καταστήματά τους εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όλο αυτό το διάστημα ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατακόρυφα, αφού η κίνηση των οχημάτων δεν διεξάγεται με κανονικούς ρυθμούς, η πρόσβαση στα μαγαζιά τους είναι δυσχερής, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που τα καταστήματά τους πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων.

Ακόμη χειρότερα, ενώ σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που τους έγινε, τα έργα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, πήραν παράταση μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη και, όπως όλα δείχνουν, θα πάρουν και νέα παράταση, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη.

Οπως επισημαίνουν, τα αντιπλημμυρικά έργα οπωσδήποτε και είναι απαραίτητο να γίνουν, ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης όλων αυτών των επαγγελματιών που μπροστά από τα καταστήματά τους έχουν τοποθετηθεί εκσκαφείς και άλλα μεγάλα μηχανήματα, σωληνώσεις και άλλα οικοδομικά υλικά, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της εμπορικής κίνησης.

Στη χτεσινή μαζική κινητοποίηση παραβρέθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων - Καματερού, με επικεφαλής την δημοτικό σύμβουλο Βάσω Ζάχαρη. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αναδείξει και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι ήδη υποφέρουν από τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.

Οι ΕΒΕ της περιοχής διεκδικούν:

-- Να ανασταλεί η καταβολή τρεχουσών εισφορών στον ΕΦΚΑ για 12 μήνες, ξεκινώντας από την 1/1/2019, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων.

-- Οι παραπάνω εισφορές να εξοφληθούν σε 24 ισόποσες δόσεις αρχής γενομένης από την 1/1/2020.

-- Να χορηγηθεί χωρίς προϋποθέσεις ασφαλιστική ικανότητα σε όλους τους συναδέλφους για το 12μηνο χρονικό διάστημα.

-- Αναστολή πραγματοποίησης πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για 24 μήνες.

-- Οσοι συνάδελφοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων.

-- Αναίρεση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για το 2019.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοχύρωτες οι λαϊκές γειτονιές σε ενδεχόμενη πλημμύρα(2021-09-18 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία φορέων για την Παιδεία(2018-11-01 00:00:00.0)
Μετράει πληγές και ζημιές ο κόσμος από τις πλημμύρες(2015-10-24 00:00:00.0)
«Επνιξαν» για άλλη μια φορά Δυτική Αττική και Πειραιά(2014-10-25 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Καματερό(2005-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ