Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ισχυρές οι δυνάμεις της ΔΑΣ στην Ομοσπονδία παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις

Απάντηση στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων δίνει η πραγματική οργάνωση στα σωματεία, ο αγώνας για τις ανάγκες των εργαζομένων

Eurokinissi

Απάντηση στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων δίνει η πραγματική οργάνωση στα σωματεία, ο αγώνας για τις ανάγκες των εργαζομένων
Το γεγονός ότι διατηρήθηκαν ισχυρές οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο πρόσφατο 52ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, χαιρετίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ.

Το Συνέδριο «επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του κλάδου στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, «παρά την αλλοίωση των συσχετισμών που εξασφάλισε για λογαριασμό των μεγάλων τουριστικών και επισιτιστικών ομίλων ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με πλήρη εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών, με νοθείες και νομιμοποίηση αντιπροσώπων από ανύπαρκτα σωματεία ή σωματεία σφραγίδες, η ΔΑΣ αύξησε τις δυνάμεις της σε ψήφους αντιπροσώπων».

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ έλαβε 84 ψήφους (από 83) και διατήρησε τις 7 έδρες στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, ενώ εξέλεξε 4 αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στην αντίπερα όχθη, το ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Επισιτισμού - Τουρισμού», στο οποίο συστεγάζονται ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, εξέλεξε 12 έδρες στη διοίκηση (όσες είχε) και 3 αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ.

Μεθοδεύσεις για να μείνει η Ομοσπονδία στα χέρια των εργοδοτικών συνδικαλιστών

Η Πανελλαδική Γραμματεία συνοψίζει τις μεθοδεύσεις στις οποίες κατέφυγαν εργατοπατέρες από όλη τη χώρα, προκειμένου να μείνει η Ομοσπονδία στα χέρια των ανθρώπων της μεγαλοεργοδοσίας:

«Στη Χαλκιδική έστησαν παράνομο διεπιχειρησιακό σωματείο - παραμάγαζο του Ανδρέα Ανδρεάδη (πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ), με μπροστάρη τον εκπρόσωπό του Χρήστο Ευφραιμίδη, που αν και συνταξιούχος, εκλέχτηκε οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας. Σε αυτό το σωματείο, μεταξύ άλλων νοθειών, σύμφωνα με την κατάσταση ψηφισάντων φαίνεται να ψήφισαν μόλις 505, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών γράφει για 780!

Με πρόταση της πλειοψηφίας νομιμοποίησαν κλαδικό σωματείο από την Πάτρα, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι αρχαιρεσίες του!

Πήραν μέρος σωματεία που δεν γνώριζε κανείς μέχρι τις παραμονές του Συνεδρίου αν έχουν κάνει αρχαιρεσίες, ή ακόμα και την ύπαρξή τους.

Υπήρξε σωματείο που πραγματοποίησε αρχαιρεσίες δίχως το μητρώο μελών, επιβάλλοντας 60 ευρώ χαράτσι για κάθε εργαζόμενο που ήθελε να ψηφίσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

Απάντηση με ενίσχυση της οργάνωσης και της πάλης

Στο έδαφος αυτό, η Γραμματεία επισημαίνει ότι η διατήρηση της πλειοψηφίας από τις δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που συγκροτούν εδώ και χρόνια ένα κοινό ψηφοδέλτιο, αναδεικνύει ότι «η οργάνωση στα σωματεία, η ένταση της συλλογικής δράσης ενάντια στην εργοδοσία και στο πολιτικό της προσωπικό, μαζί με την αποκάλυψη και την απομόνωση των ανθρώπων τους στο εργατικό κίνημα, είναι οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού που παραμένει και σήμερα. Αποτελούν τη βάση για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

«Το αντιλαϊκό πλαίσιο ενισχύεται και επεκτείνεται στη "μεταμνημονιακή" εποχή, αφού η επίθεση στα δικαιώματά μας αποτελεί το "λάδι" στη μηχανή των κερδών των εργοδοτών. Ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση στα όρια που επιθυμούν οι βιομήχανοι, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, η φοροληστεία, οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι μόνο ορισμένα από όσα μας περιμένουν», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ και διαβεβαιώνει πως η απάντηση των δυνάμεών της θα συνεχίσει να είναι «η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους ομίλους, η πραγματική οργάνωση στα σωματεία, ο αγώνας για την αποκατάσταση των απωλειών που έχει δεχτεί η εργατική - λαϊκή οικογένεια, καθώς και για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέδριο νοθείας, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων (9/11/2018)
Στη μάχη για την άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων του κλάδου (23/5/2018)
Οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν σωματεία «φαντάσματα» και «σφραγίδες» (14/2/2018)
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις σε μια σειρά από σωματεία (27/3/2014)
Οι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν τις ταξικές δυνάμεις (28/3/2012)
Σημαντική νίκη των ταξικών δυνάμεων (23/3/2010)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org