Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
KO KYΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στην απεργία των οικοδόμων

Σε απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Κατασκευών στην Κύπρο, με αιχμή την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την οποία οι εργοδότες εξακολουθούν να παραβιάζουν προκλητικά, επιβεβαιώνοντας ότι η λεγόμενη «μεταμνημονιακή περίοδος» είναι εξίσου οδυνηρή για τους εργαζόμενους.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Κύπρου του ΚΚΕ καλούν σε στήριξη των οικοδόμων και των αγώνων τους, με ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

«Καλούμε τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, ιδιαίτερα τους Ελληνες μετανάστες, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία, να στηρίξουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις τους.

Μετά το μνημόνιο, τις περικοπές στους μισθούς και στα ωφελήματα, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, της ΑΤΑ και πολλών άλλων, ζητούν τώρα από τους εργαζόμενους εκτός από τα βάρη της κρίσης τους να αναλάβουν και τα βάρη της "μεταμνημονιακής ανάπτυξής" τους. Η ανάπτυξη της οικοδομικής βιομηχανίας, που πραγματικά καλπάζει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, έχει τη σφραγίδα των θυσιών, ακόμα και του αίματος των οικοδόμων.

Η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις συντεχνίες των εργαζομένων και τους εργοδότες - εργολάβους πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο δουλειάς πρέπει σήμερα με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για να αποκρούσουμε την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών που υποστήκαμε την περίοδο της κρίσης και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε τόπο δουλειάς! Με επιτροπές αγώνα, με τις συντεχνίες μας, με οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα, ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντεργατική επίθεση και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Μόνο με αγώνα και ταξική πάλη μπορούμε να ανοίξουμε δρόμο για ένα μέλλον όπου οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε.

Αυτός είναι ο δρόμος για να προετοιμάσουμε τις νέες αναμετρήσεις.

Μόνο έτσι θα είναι νικηφόροι οι αγώνες μας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ