Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«Μαζικά στην απεργία με πολλαπλά μηνύματα»

Με αφορμή την απεργία η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της προτείνει τη διέξοδο στο αγωνιστικό - ταξικό μέτωπο.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιγράφει το πλαίσιο στο οποίο γίνεται η απεργία, επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά, προσανατολίζοντας τις διεκδικήσεις τους στα πραγματικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, με πρωταρχικά την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, διατήρηση της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς, όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση, ενιαίο 12χρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ υπενθυμίζει στους εκπαιδευτικούς τα όσα βιώνουν από την πολιτική λιτότητας και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα να κλείνουν σχολεία και να υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση. Επίσης, αναφέρεται στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης (ΟΣΚ, ΟΕΔΒ κλπ.), τα αντιδραστικά μέτρα που προτείνονται στο πόρισμα της «επιτροπής Καζάζη», αλλά και τους μαθητικούς αγώνες που χαρακτηρίζει ως «φωτεινή ελπίδα».

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ κάνει λόγο για καιροσκοπισμό των άλλων δυνάμεων στο ΔΣ της ΔΟΕ, που μετά από συνεχείς αναβολές των συνεδριάσεων κατέληξαν σε αυτή την αποσπασματική «απεργιακή τουφεκιά» χωρίς παραπέρα κλιμάκωση και προοπτική για να βγουν από τη συνδικαλιστική τους υποχρέωση. «Δεν ήθελαν αγώνες και Μέτωπο με το μαθητικό κίνημα, περιμένοντας την προεκλογική περίοδο και την Επιτροπή Μπλέσιου, μήπως και δοθεί κανένα αμφίβολο και επισφαλές ψίχουλο.» Η παράταξη καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και να στείλουν πολλαπλά μηνύματα: «Μέσα σ' αυτό το δύσκολο και ζοφερό τοπίο γίνεται η 24ωρη απεργία στις 3 του Φλεβάρη. Είναι ανάγκη αυτόν τον αγώνα να τον πάρει στα χέρια της η βάση του κλάδου όπου χτίζεται η πραγματική ενότητα και διασφαλίζονται και διευρύνονται οι κατακτήσεις μας. Να στείλουμε μήνυμα αποδοκιμασίας και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΟΝΕ και του κοινωνικοεταιρικού συνδικαλισμού και ταυτόχρονα να σηματοδοτήσουμε τη διάθεσή μας για προάσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας».

Απαντώντας στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ που πρόταξε γενικόλογα αιτήματα στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επισημαίνει: «Η απόκρουση αυτής της πολιτικής απαιτεί συντονισμό των επιμέρους τμημάτων του κινήματος των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, γονέων, εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και δημιουργία ενός παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου που δε θα περιοριστεί μόνο στην ανάγκη να καταργηθούν οι νόμοι 2525 και 2640, αλλά θα προβάλλει και θα διεκδικήσει την καθιέρωση του ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου και συνολικά την άλλη, τη φιλολαϊκή πολιτική πρόταση για την Παιδεία. Αγώνες που θα έχουν τα χαρακτηριστικά της συνέχειας, της διάρκειας και της προοπτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αγώνες να χτυπούν στην καρδιά της αντιδραστικής πολιτικής(2008-01-31 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ στην αντεπίθεση(2007-06-21 00:00:00.0)
Εκτός συνεδρίου χιλιάδες ωρομίσθιοι(2003-05-23 00:00:00.0)
Αρκέστηκαν στη συμπόρευση με την ΑΔΕΔΥ(2002-11-05 00:00:00.0)
Με φόντο αρνητικές εξελίξεις σε παιδεία και εργαζόμενους(2002-06-26 00:00:00.0)
Καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις(2001-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ