Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ

Αποσπάσματα από τις ομιλίες των υποψήφιων δημάρχων σε Χαλκίδα, Αλιβέρι και Ιστιαία

Στη Χαλκίδα

Ιστιαία
Ιστιαία
Στη συγκέντρωση της Χαλκίδας, τη στήριξή τους στο ΚΚΕ δήλωσαν η Λαμπρινή Μποτσιβάλη και ο Βαγγέλης Αυλωνίτης, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2012. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Μακρυπούλιας, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος του Τμήματος Υγείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση, ο Γιάννης Τζαβάρας, υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της πόλης, ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε στον χωροταξικό σχεδιασμό για την περιοχή, που συνδέεται με την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και που περιλαμβάνει:

  • Το Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης «Οινόφυτα», που προωθεί ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας με πλήρη σύμπνοια της Περιφέρειας.
  • Τις προτάσεις για το λιμάνι της Χαλκίδας και σύνδεση για τη γρήγορη μεταφορά εμπορευμάτων με τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων.
  • Τις σκέψεις για διασύνδεση με την Κύμη και πιθανά για στρατιωτικούς σκοπούς, μέσα σε ένα διεθνές πλαίσιο που μυρίζει μπαρούτι, με τεράστιες τις ευθύνες της κυβέρνησης και σύμπνοια των κομμάτων του κεφαλαίου στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της χώρας, με αποτέλεσμα τη βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που βάζει σε τεράστιους κινδύνους τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς.
  • Τις αλλαγές στην Εκπαίδευση και την προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου με συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ Ψαχνών με το ΕΚΠΑ, δημιουργία νέων σχολών όπως π.χ. τη διαχείριση λιμένων και τη δημιουργία της «Τεχνόπολις Ευρίπου», που ουσιαστικά αφορά την ανάπτυξη έρευνας για λογαριασμό των βιομηχάνων της περιοχής.
  • Την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, που τις συνέπειες τις βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τη δουλειά χωρίς ρεπό, με την ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει και την τζάμπα δουλειά με την ταμπέλα της πρακτικής άσκησης να γενικεύεται.

Ο Θ. Καμαράτος
Ο Θ. Καμαράτος
Σημείωσε ότι «η συζήτηση που έχει ανοίξει, αποτυπώνει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής. Το γεγονός ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για φιλολαϊκή ανάπτυξη με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με τους ανθρώπους του μόχθου ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν με τα χέρια και το μυαλό τους».

Ανέδειξε τις θέσεις του Κόμματος γύρω από αυτές τις στοχεύσεις, σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες, με μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, εξαλείφοντας την ανεργία και ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραγωγική δραστηριότητα, μέτρα για την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας, για την υγεία των εργαζομένων και του λαού. Οπως είπε, «σε τέτοιες συνθήκες ο χωροταξικός σχεδιασμός μπορεί να εξασφαλίζει επαρκείς, ασφαλείς, ευρύχωρες, κατάλληλες λαϊκές κατοικίες, επαρκείς υποδομές κοινής ωφελείας (π.χ. αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, υποδομές κοινωνικών υπηρεσιών κ.ά.), νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ελεύθερους χώρους που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του λαού. Γρήγορες, φτηνές και ασφαλείς μεταφορές για τους εργαζόμενους στον τόπο εργασίας και αναψυχής, πραγματική πρόσβαση στη θάλασσα και τους ορεινούς όγκους για ανάπαυση, ασφαλή κτίρια και υποδομές των εργασιακών χώρων».

Στο Αλιβέρι

Ο Κώστας Κέκης, υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, ανέδειξε στη συγκέντρωση ότι η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή πρωτοστατούν στο χαράτσωμα του λαού, χρησιμοποιούν την «ανταποδοτικότητα» και επιβάλλουν τέλη για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και αυτή είναι δέσμευση για όλους τους υποψηφίους των κομμάτων του κεφαλαίου.

Αλιβέρι
Αλιβέρι
Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, ξεχώρισε μεταξύ άλλων τις ελλείψεις στην πυρασφάλεια, στη δασοπροστασία, στην πρόληψη πλημμυρών και άλλων καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα. Επίσης τη στήριξη από τις δημοτικές αρχές των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος των εργαζομένων, που οδηγούν π.χ. στην απαξίωση και το κλείσιμο της ΕΒΟ στην Κύμη, τις εξελίξεις στο εργοστάσιο του Τσιμέντου, που για την αύξηση της κερδοφορίας φέρνει τον καρκίνο στην περιοχή, τις μειώσεις μισθών περισσότερο από 20% στο Αλιβέρι, όπως και το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Ακόμη, τη στήριξη της δημοτικής αρχής στη μετατροπή της Ενέργειας σε εμπόρευμα, δίνοντας «γην και ύδωρ» για τα συμφέροντα των ομίλων.

Αναφέρθηκε επίσης στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στους άλλους συνδυασμούς και στη σκανδαλολογία, τονίζοντας ότι κριτήριο για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι η στάση κάθε συνδυασμού και κάθε υποψήφιου μπροστά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Οπως είπε, «όλοι τους έχουν στοιχηθεί με την πολιτική που χτυπάει τις λαϊκές οικογένειες. Μπροστά σ' αυτά τα ζητήματα, δεν υπάρχει "ανεξάρτητος" ή "υπερκομματικός" συνδυασμός! `Η παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσει σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, ή αποδέχεται αυτή την κατάσταση μοιρολατρικά και διαχειρίζεται ό,τι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και τα σκληρά μέτρα των κυβερνήσεων και του κράτους της πλουτοκρατίας».

Στην Ιστιαία

Ο Κ. Κέκης
Ο Κ. Κέκης
«Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορεί να αλλάξει η πορεία που ακολουθούμε χρόνια τώρα. Ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, αυτό το μήνυμα θα δώσουμε μπροστά στη νέα επίθεση. Θα βάλουμε πιο ισχυρές βάσεις την επόμενη μέρα, για τα προβλήματα του λαού», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού.

Αναφερόμενος στη δράση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε ότι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας και των αυταπατών που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρωτοστατήσαμε, μέσα από τους φορείς που συμμετέχουμε, για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην περιοχή... Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά σε Αιδηψό και Ιστιαία, πετυχαίνοντας να ανακοπεί το κύμα των διακοπών, να δεχτεί η ΔΕΗ διακανονισμούς που πριν δεν δεχόταν. Ημαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην προσπάθεια να ενταχθεί ο τόπος μας στον Οργανισμό Παγκόσμιων Γεωπάρκων και να γίνει τσιφλίκι των μονοπωλίων και των ΜΚΟ». Ενώ, φέρνοντας παραδείγματα από παρεμβάσεις, είπε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν το μάτι και το αυτί του λαού, αναδείχθηκε σε μοναδική αντιπολίτευση από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων στην περιοχή.


Χαλκίδα
Χαλκίδα

Ο Γ. Τζαβάρας
Ο Γ. Τζαβάρας
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα συσκέψεων από τις ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ(2022-10-28 00:00:00.0)
Τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στις δομές Υγείας του νομού(2020-03-27 00:00:00.0)
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ από συνδικαλιστές της Εύβοιας(2015-09-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-10-23 00:00:00.0)
Ξεχασμένη από τους κυβερνώντες παρά τις υποσχέσεις(2003-12-04 00:00:00.0)
Αποκαλυπτήρια μνημείου του Καπετάν «Ανάποδου»(1999-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ