Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Προεκλογικά «δωράκια» την ώρα που ο λαός υποφέρει από την υποχρηματοδότηση

Κοινή δήλωση των Σ. Αβραμόπουλου και Σ. Ζαριανόπουλου για τις επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ

Με τη φράση «Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα» και μ' ένα απόσπασμα από τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, για το παλιό που έκανε την εμφάνιση του σε νέο, μασκαρεμένο, σχολιάζουν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Αβραμόπουλος και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τις προεκλογικές επιχορηγήσεις του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε υπαρκτούς ή και ανύπαρκτους πολιτιστικούς συλλόγους και ΜΚΟ.

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, καθώς η υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αποφάσισε να μοιράσει 210.000 ευρώ σε 43 προτάσεις που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις» σε πολιτιστικούς συλλόγους και ΜΚΟ.

Οι δράσεις αυτές, μάλιστα, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε γνωστό ότι συνολικά υποβλήθηκαν 64 προτάσεις. Ενδεικτικά, ανάμεσα στους φορείς που θα εισπράξουν τα χιλιάδες ευρώ περιλαμβάνονται η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Σερρών, ο Ομιλος Ουνέσκο Σερρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας (για τη γιορτή προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα), ο όμιλος «Φίλοι ΕΡΤ Σερρών», η «Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Νομού Θεσσαλονίκης», το σωματείο «Αστέρι» με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου Παπουτσιού, ο «Φάρος του Κόσμου» κ.ά.

Η Κ. Νοτοπούλου ισχυρίζεται ότι η διαδικασία της δημοσίευσης ανοιχτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους δυνητικά δικαιούχους ακολουθήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης), σε ό,τι αφορά τα κεφάλαια που διατέθηκαν για τις δράσεις στήριξης της νεολαίας.

Με κοινή δήλωσή τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος σημειώνουν: «Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα, για κονδύλια του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης που μοιράζονται από την υπουργό και υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου σε υπαρκτούς ή και ανύπαρκτους πολιτιστικούς συλλόγους, και βέβαια σε ΜΚΟ, αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δούμε μέχρι τις εκλογές.

Ειδικά για το ρόλο των ΜΚΟ, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα ως βασική επιλογή για τη διάλυση των κρατικών και δημοτικών δομών, ως πατέντα της ΕΕ για τη διοχέτευση κονδυλίων και προγραμμάτων χρηματοδότησης. Το πρόσφατο παράδειγμα με το "πάρτι" των ευρωενωσιακών κονδυλίων, δηλαδή των χρημάτων των φορολογουμένων, που στα χαρτιά προορίζονται για τους πρόσφυγες και τελικά καταλήγουν σε διάφορες ΜΚΟ, είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά

Υπάκουη σε αυτήν την κατεύθυνση, η κ. Νοτοπούλου έρχεται να μοιράσει προεκλογικά "δωράκια", την ίδια ώρα που συνολικά οι δομές της πόλης μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, όπως η σχολική στέγη, δομές Υγείας κ.ά. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται η κ. Νοτοπούλου είναι κάθετα σύμφωνη με τη λογική των "επιλέξιμων" έργων της ΕΕ, επίσης έτοιμη από καιρό για ρουσφετολογική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ