Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΔΗΜΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ
Προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις σοβαρές ανεπάρκειες στη δημόσια Υγεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την επιδημική έξαρση της γρίπης και την ανάγκη για άμεσα μέτρα προστασίας του λαού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Η επιδημική έξαρση της γρίπης, που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι τώρα 40 ασθενείς, ήταν και προβλέψιμη και αναμενόμενη. Υπεύθυνοι επιστημονικοί φορείς είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για τους κινδύνους και τα αναγκαία μέτρα για να προφυλαχτεί ο γενικός πληθυσμός και πολύ περισσότερο οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Αποδεικνύεται, για μια ακόμα χρονιά, ότι οι σχετικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας σε μεγάλο βαθμό ισοδυναμούν με οδηγίες προς "ναυτιλλομένους", αφού δεν συνοδεύονται με τα αντίστοιχα κρατικά μέτρα, με την πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας, με πλήρη και επαρκή στελέχωση, με επαρκή αριθμό εμβολίων και διαγνωστικών μέσων για την ταυτοποίηση της γρίπης και την έγκαιρη εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας, με την ανάπτυξη επαρκούς αριθμού κρεβατιών ΜΕΘ και τη στελέχωσή τους.

Το γεγονός ότι το 85% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις ΜΕΘ, λόγω επιπλοκών της γρίπης, ήταν ανεμβολίαστοι και με άλλα χρόνια νοσήματα, εκφράζει την αποκρουστική και επικίνδυνη κατάσταση συνολικά του δημόσιου συστήματος Υγείας. Την πλήρη επικράτηση της πολιτικής της "ατομικής ευθύνης" των ασθενών και όχι της σχεδιασμένης και οργανωμένης ευθύνης και παρέμβασης του κράτους, με υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Η προβολή των στατιστικών στοιχείων από την επιδημία της γρίπης πρέπει να αξιοποιείται για τη λήψη των αναγκαίων και ουσιαστικών μέτρων. Αποτελεί πρόκληση προς τους ασθενείς και τις λαϊκές οικογένειες η απόπειρα της κυβέρνησης να αναδείξει τις επιπλοκές της γρίπης ως "αντικειμενικό" γεγονός, κρύβοντας τις σοβαρές ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος Υγείας και κυρίως την παντελή έλλειψη Πρόληψης, που είναι οι πραγματικές αιτίες.

Υπάρχουν η επιστημονική γνώση και τα μέσα για να αντιμετωπιστεί η επιδημική έξαρση της γρίπης, σε μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά. Εμπόδιο είναι η σημερινή ανάπτυξη, που "θεό" της έχει το καπιταλιστικό κέρδος και βάζει στα "αζήτητα" τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, ακόμα και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός, καμία αναμονή στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των μέτρων, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιστήμονες και τα κατάλληλα μέσα προς όφελος της υγείας και της ζωής του λαού. Χωρίς καθυστέρηση να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να εφοδιαστούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας με επαρκή αριθμό εμβολίων, κατάλληλων διαγνωστικών μέσων, αντιικών φαρμάκων, και να παρέχονται δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό, χωρίς "πλαφόν" και περικοπές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ