Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- O ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη δήλωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να ξεκινήσει η διανομή σιτηρών που βρίσκονται σε αποθήκες στο λιμάνι Χοντέιντα καθώς «κινδυνεύουν να σαπίσουν». Τα σιτηρά του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος επαρκούν για να τραφούν 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι για διάστημα ενός μήνα, όμως η πρόσβαση στις αποθήκες έχει διακοπεί εδώ και πέντε μήνες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε κατοικημένη περιοχή στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ επιχειρούσε αναγκαστική προσγείωση. Δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ των πολιτών, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από την επιδημία της γρίπης που πλήττει τις τελευταίες βδομάδες τη Ρουμανία. Το Εθνικό Κέντρο για την Επίβλεψη και τον Ελεγχο των Μεταδοτικών Ασθενειών (INSP) του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Ρουμανίας επιβεβαίωσε το θάνατο δύο ανδρών ηλικίας 52 και 37 ετών αντίστοιχα από τον ιό γρίπης τύπου Α, επισημαίνοντας πως είχαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι εντείνουν τις καθημερινές διαδηλώσεις και απεργίες που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Δεκέμβρη διεκδικώντας την παραίτηση του (επί 30 χρόνια) Προέδρου του Σουδάν, Ομάρ Μπασίρ, με αφορμή το νέο καταστροφικό κύμα ακρίβειας και τις ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων που πλήττουν ιδιαίτερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- «Στρατιωτική βοήθεια» στο στρατό του Λιβάνου προσέφερε την Κυριακή ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά την αρχή της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Βηρυτό με αφορμή τα 40χρονα από την «Ισλαμική Επανάσταση» στο Ιράν. Ο Ζαρίφ χτες συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ