Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «COSMOTE E-VALUE» ΑΤΤΙΚΗΣ
Ξεκινούν αύριο οι αρχαιρεσίες

Σε αρχαιρεσίες αύριο Τετάρτη, την Πέμπτη 14/2 και την Παρασκευή 15/2 προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής.

Να δυναμώσουν το Σωματείο, παίρνοντας μέρος στις εκλογές και στηρίζοντας το ψηφοδέλτιό της, καλεί τους εργαζόμενους η «Ταξική Ενότητα».

Το Σωματείο, που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι, έκανε την πρώτη του εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 27/1, παίρνοντας αποφάσεις για την ενίσχυσή του και τη διεκδίκηση ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς.

«Χρειαζόμαστε ένα γερό σωματείο, σε κοινή συμπόρευση με το ΣΕΤΗΠ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, γιατί δεν μπορούμε άλλο το αίσχος της "ενοικιαζόμενης" εργασίας, τα δουλεμπορικά ("Mellon", "Manpower" κ.λπ.), γιατί δεν μπορούμε άλλο να δουλεύουμε με μισθούς που δεν βγάζουν το μήνα, χωρίς δικαιώματα», τονίστηκε εισηγητικά μεταξύ άλλων στη συνέλευση. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η στήριξη των εργαζομένων σε ένα σωματείο που παλεύει για τα δικαιώματά τους και δεν λειτουργεί ως «"ουρά" ή "εργαλείο" της εργοδοσίας, των εργοδοτικών ενώσεων, των αντεργατικών κυβερνήσεων». Στην κατεύθυνση αυτή, η συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα συσπείρωσης του Σωματείου στο ΠΑΜΕ.

Στη συνέλευση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι: Οι μισθοί - ψίχουλα και η «ενοικιαζόμενη» εργασία, η εντατικοποίηση, οι άσχημες συνθήκες στο χώρο δουλειάς, η ανυπαρξία γιατρού Εργασίας σε όλες τις βάρδιες. Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ευθύνες που έχουν οι πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ ΟΤΕ και στα επιχειρησιακά σωματεία, που ως «σύμμαχοι» της εργοδοσίας διατηρούν τους διαχωρισμούς που επιβάλλει η διοίκηση με τις διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων, αρνούνται να εγγράψουν εργαζόμενους από τρίτες εταιρείες στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ και αφήνουν έξω από τη ΣΣΕ 5.500 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, το Σωματείο σε ανακοίνωσή του σημειώνει τους εργοδοτικούς εκβιασμούς που κλιμακώνονται με τη βοήθεια των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας. Οπως καταγγέλλει, «σε συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΜΕ ΟΤΕ, η διοίκηση, προχωρώντας σε ωμό εκβιασμό, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της "e-Value" και χαρακτήρισε τους εργαζόμενους κόστος!». Την ίδια στιγμή, «ο ταμίας της Ομοσπονδίας (ΔΑΚΕ) καλούσε τους εργαζόμενους "να μην ανησυχούν, γιατί δεν θα πουληθεί η «e-Value» αν δεν διεκδικήσουμε ΣΣΕ"», αναπαράγοντας τον εκβιασμό της διοίκησης.

«Είτε εργαζόμαστε στην "e-Value", είτε μέσω τρίτης εταιρείας, είτε στον ΟΤΕ, καμία επιχείρηση, καμία κυβέρνηση, κανένας εργοδοτικός συνδικαλιστής δεν πρόκειται να μας χαρίσει τα δικαιώματά μας», ξεκαθαρίζει το Σωματείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας(18/1/2019)
Σημαντικό βήμα για την ενότητα και την οργάνωση των εργαζομένων η δημιουργία του(8/11/2018)
Πρωτοβουλίες ενίσχυσης της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις(18/7/2018)
Κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας(29/3/2018)
Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για αξιοπρεπή ζωή(1/3/2015)
Να αποκρούσουμε την «προσφορά» του ΟΤΕ(14/11/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org