Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

Με γρήγορα αντανακλαστικά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού απάντησαν χτες σωματεία και φορείς του Μενιδίου στη σχεδιαζόμενη επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της «Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας» (ΑΕΜΥ) και του Κέντρου Υγείας Αχαρνών, με την οποία κατοχυρώνεται και επίσημα η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση, δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος του υπουργείου, ωστόσο σωματεία και φορείς παραμένουν σε αγωνιστική εγρήγορση.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, η αποψιλωμένη από προσωπικό Πολυκλινική (η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της ΑΕΜΥ, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) και το Κέντρο Υγείας Αχαρνών συστεγάζονται και πρακτικά στηρίζεται η λειτουργία της ΑΕΜΥ από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας.

Ο Μάρκος Αλεξίου, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ανέδειξε τη λαϊκή ανάγκη για Κέντρο Υγείας αποκλειστικά δημόσιο, που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με σύγχρονο εξοπλισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες δωρεάν.

«Το Κέντρο Υγείας Αχαρνών μάς ανήκει, ανήκει στο Δημόσιο και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς», τόνισε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», προσθέτοντας: «Σήμερα για άλλη μια φορά είναι εκκωφαντική η απουσία όλων των δήθεν εκκολαπτόμενων σωτήρων που τάχα ενδιαφέρονται για τα λαϊκά προβλήματα. Είναι απόντες στους αγώνες μας γιατί συναινούν στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org