Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Δεν είναι και καμιά καταστροφή»!!!

Την προκλητικότητα και τον κυνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να «απογειώσει» για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, αυτήν τη φορά μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την επιδημική έξαρση της γρίπης.

Στην κυβερνητική γραμμή που παρουσιάζει τους δεκάδες νεκρούς από τη γρίπη περίπου ως... «φυσικό φαινόμενο», ο Π. Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζούμε μια έξαρση της γρίπης, με την πλειοψηφία των στελεχών να είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περυσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος. Αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε δηλαδή»!!!

«Τερματίζοντας» μάλιστα την πρόκληση, έφτασε στο σημείο να κάνει σύγκριση του αριθμού των νεκρών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ! Οπως είπε, 101 οι νεκροί από γρίπη την περίοδο 2010-2011, 40 οι νεκροί πέρσι, άρα... όλα καλά!

Για να κοπεί λοιπόν μια και καλή το καλαμπούρι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, από το ίδιο σημείο που την άφησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την πολιτική που για να πιάνονται οι στόχοι του κεφαλαίου δεν υπολογίζει ούτε καν την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Δεκάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από μια προβλέψιμη και αναμενόμενη έξαρση της γρίπης, για την οποία δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα επειδή «κοστίζουν». Εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς εμβολιαστική κάλυψη, μεταξύ άλλων επειδή και το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού (δηλαδή δεν είναι δωρεάν για όλους). Η ευθύνη για τον εμβολιασμό μετακυλίεται από το αστικό κράτος στον ίδιο το λαό, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τις τεράστιες και διαχρονικές ελλείψεις σε ενημέρωση, προσωπικό, εξοπλισμό, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Η απάντηση λοιπόν είναι μία: Κανένας συμβιβασμός με αυτήν την κατάσταση, κανένας συμβιβασμός με την πολιτική που την προκαλεί, ούτε και με την προκλητική προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπεύθυνοι για να μας πουν ότι... δεν τρέχει και τίποτα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ