Τρίτη 12 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ορφέας στον Αδη»

Την κωμική όπερα «Ορφέας στον Αδη» του Ζακ Οφενμπαχ παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συντελεστές της παράστασης, όπως την μεσόφωνο Λυδία Αγγελοπούλου και τον μονωδό τενόρο Σταμάτη Μπερή, αλλά και υπεύθυνους του θεάτρου.

Με αυτή την όπερα γιορτάζονται τόσο η επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου όσο και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Οφενμπαχ, του «πατέρα» της γαλλικής οπερέτας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ισίδωρος Σιδέρης, ενώ τη μουσική διεύθυνση αναλαμβάνουν ο Ανδρέας Τσελίκας και η Κάτια Μολφέση.

Πρόκειται για μια παρωδία - παραφθορά του αρχαίου μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, όπου η δράση εκτυλίσσεται μεταξύ διεφθαρμένης γης, ξεπεσμένου Ολύμπου και κολασμένου Κάτω Κόσμου. Οι θεοί γλεντούν ξέφρενα, ενώ ο Ορφέας και η Ευρυδίκη θέλουν κατεπειγόντως να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον.

Η εκρηκτική, ρυθμική μουσική, αλλά και το βιτριολικό κείμενο που σχολιάζει την ανηθικότητα της άρχουσας τάξης της εποχής, με τα οποία εισάγεται το νέο κωμικό είδος της οπερέτας, προκάλεσαν - όπως ήταν φυσικό - μεγάλη δυσαρέσκεια στους ακαδημαϊκούς και επίσημους μουσικούς κύκλους αλλά και στο αυτοκρατορικό περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ