Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και με 153 βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», επικυρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ - τώρα Βόρεια Μακεδονία - στο ΝΑΤΟ, που αποτελεί και το βασικό περιεχόμενο της διευθέτησης στην οποία πρωτοστάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας την πόρτα στα επικίνδυνα σχέδια «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Δυτικά Βαλκάνια, που σηματοδοτούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Οι 8 παραπάνω, πέραν των 145 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν «ναι», ήταν οι ανεξάρτητοι Σπ. Λουκούδης, Στ. Θεοδωράκης, Σπ. Δανέλλης, Γ. Μαυρωτάς (προερχόμενοι από το Ποτάμι), οι Θ. Παπαχριστόπουλος, Ελ. Κουντουρά (προερχόμενοι από ΑΝΕΛ), η βουλευτής Κ. Παπακώστα (προερχόμενη από ΝΔ) και ο Θ. Θεοχαρόπουλος (προερχόμενος από τη ΔΗΣΥ).

Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές. Καταψήφισαν 140, ενώ «παρών» δήλωσε ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός (από το Ποτάμι). Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους απόντες ήταν και οι τρεις βουλευτές της ΔΗΣΥ Ευ. Βενιζέλος, Θ. Παπαθεοδώρου και Ευ. Χριστοφιλοπούλου. Απουσίαζαν ακόμα οι ανεξάρτητοι Στ. Παναγούλης, Γ. Κασσαπίδης και Β. Κόκκαλης.

Η ταύτιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα σε ό,τι αφορά τα σχέδια αυτά, οι διαγκωνισμοί τους για το ποιος είναι «όψιμος» και ποιος «ατόφιος» ΝΑΤΟικός και για το αν τα «ανταλλάγματα» που κατάφερε να αποσπάσει η κυβέρνηση ήταν επαρκή ή όχι για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης, η οποία προσβλέπει σε οφέλη από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ταυτόχρονα με την προσπάθεια της κυβέρνησης όσο και των υπολοίπων να ξεπλύνουν τη ΝΑΤΟική δολοφονική μηχανή, παρουσιάζοντάς την ως «λευκή περιστερά», τάχα «εγγυητή» της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έδωσαν πληρωμένες απαντήσεις σε καθένα από τα ευφυολογήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τις πομπές της, ανέδειξαν στο λαό τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν από τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια όσο και τη στοίχιση όλων των αστικών κομμάτων σε αυτά και κάλεσαν το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ