Σάββατο 9 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 10 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στο λαό της Βενεζουέλας και στη νόμιμη κυβέρνησή του, ενάντια στην άγρια επίθεση του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, της ΕΕ και των λακέδων τους, των αντιδραστικών λατινοαμερικανικών κυβερνήσεων του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Η επίθεση αυτή στη δοκιμαζόμενη Βενεζουέλα, με απειλές, μάλιστα, άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, έχει στόχο την εγκατάσταση στη χώρα αυτή αντιδραστικής αυταρχικής κυβέρνησης, υποτελούς στις ΗΠΑ, και την εξουδετέρωση της συμμαχίας Κούβας - Βενεζουέλας - Νικαράγουας - κρατών της Καραϊβικής. Ετσι νομίζουν ότι θα καταστεί ευκολότερη η επίθεσή τους ενάντια στο Νησί της Επανάστασης. Η πάλη των λαών της περιοχής, της Λατινικής Αμερικής και η αλληλεγγύη όλων εκείνων που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική, ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, θα τους διαψεύσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας, στον αγώνα του ενάντια σε κάθε είδους ξένη επέμβαση και στηρίζουμε το δικαίωμά του να επιλέγει ο ίδιος την ηγεσία της χώρας του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org