Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Καταγγέλλουν καταστρατήγηση των ΣΣΕ

Την προσπάθεια της ναυτιλιακής εταιρείας «Seajets» να καταστρατηγήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών που εργάζονται στα πλοία της καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Οπως εξηγούν τα σωματεία, η εταιρεία, με έγγραφο που κοινοποίησε στα πλοία της την 1η Φλεβάρη, «ενημερώνει» πως «μισθό μηνιαίο θα έχουν μόνο οι Α' μηχανικοί και οι πλοίαρχοι», ενώ οι υπόλοιποι θα αμείβονται «με ημερομίσθιο και θα απασχολούνται 6 ημέρες την εβδομάδα (εκτός Σαββάτου)», ενώ «σε περίπτωση που χρειαστούν παραπάνω μέρες ή ώρες θα γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρχιμηχανικούς του γραφείου».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στα σωματεία από ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, «η ναυτιλιακή εταιρεία τούς καλεί σε προσωπικές διαπραγματεύσεις και με εκβιαστικές μεθόδους επιβάλλει τη μη εφαρμογή της ΣΣΕ, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει από τις εταιρείες που δεν έχουν καταβάλει τα αναδρομικά της ΣΣΕ για το 2018».

Τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν άμεσο έλεγχο με την παρουσία εκπροσώπων τους σε όλα τα πλοία της εταιρείας για την εφαρμογή της ΣΣΕ. «Επιβάλλεται η οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων για την εφαρμογή και διεκδίκηση ΣΣΕ, Κοινωνικής Ασφάλισης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για όλους τους ναυτεργάτες, από όποια χώρα κι αν προέρχονται», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ