Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Συνεχίζεται η απεργία των νοσηλευτών παρά τις κυβερνητικές απειλές

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Απεργούν από τις αρχές του μήνα οι νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων στην Πορτογαλία, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μισθολογικές αυξήσεις και μεγαλύτερη πληρωμή των υπερωριών τους. Οι κινητοποιήσεις σχεδιάζεται να διαρκέσουν όλον τον Φλεβάρη, είτε με απεργίες, είτε με στάσεις εργασίας. Από σήμερα η απεργία αναμένεται επεκταθεί σε τρία επιπλέον νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο της χώρας στη Λισαβόνα.

Οι απεργοί νοσηλευτές δέχονται την αλληλεγγύη συναδέλφων τους και άλλων εργαζομένων που, από το υστέρημά τους, ενισχύουν οικονομικά τον αγώνα τους, ώστε η απεργία να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Την ίδια στιγμή, η κινητοποίηση έχει προκαλέσει τη λυσσαλέα επίθεση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που, για να δυσφημίσουν τον αγώνα των νοσηλευτών, αναφέρουν ότι έχουν ακυρωθεί εκατοντάδες προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, χαρακτήρισε την απεργία «καταχρηστική» και «εντελώς παράνομη», ανακοινώνοντας την Τρίτη το βράδυ σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να τη σταματήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ