Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Πολιτικά παιχνίδια από τη διοίκηση του ΜΓΣ «Απόλλων»

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, τη στάση της διοίκησης του Μορφωτικού Γυμναστικού Συλλόγου «Απόλλων» γιατί, όπως αναφέρει, επέλεξε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας, να τη μετατρέψει σε προεκλογική συγκέντρωση του Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τελετή για την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στο κλειστό δημοτικό γήπεδο (ΔΑΚ), παρουσία, μεταξύ άλλων, και εκατοντάδων νέων παιδιών με τους γονείς τους, αθλητών των ερασιτεχνικών τμημάτων του Απόλλωνα.

Στην καταγγελία της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τη φιέστα αυτή "νομιμοποίησαν" μάλιστα με χαιρετισμούς (προφανώς αποδεχόμενοι τον χαρακτήρα της) η κ. Β. Πατουλίδου, ο δήμαρχος Καλαμαριάς καθώς και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμαριάς, εκτός από τον Βικέντιο Αντωνάκη, υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" (για δεύτερη συνεχόμενη φορά), ο οποίος ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, δεν του δόθηκε ο λόγος, παραβιάζοντας από την πλευρά του Συλλόγου κάθε έννοια φιλοξενίας και ισότιμης αντιμετώπισης.

Είναι ντροπή για την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για ένα προοδευτικό προσφυγικό Σωματείο, που διαχρονικά μέσα στα γήπεδα και τους κοινωνικούς αγώνες γαλούχησε γενιές και γενιές να παλεύουν και να αγωνίζονται ενάντια στο κατεστημένο και την αδικία, να την καπηλεύονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο. Είναι ασέβεια σε όλες τις εμβληματικές προσωπικότητες του προσφυγικού και ποντιακού ελληνισμού που φόρεσαν την κοκκινόμαυρη φανέλα.

Καλούμε τον λαό της Καλαμαριάς να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που δεν σέβονται και εκμεταλλεύονται την ιστορία του Απόλλωνα, για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο κάθε Καλαμαριώτης Απολλωνιστής ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Να σκεφτεί αν θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες που βάζουν πλάτη στην καθήλωση των κονδυλίων για τον Αθλητισμό, αφήνουν στην εγκατάλειψη τις υποδομές και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν σε όλα πλέον τα αθλήματα ή αγωνιστές που στην πράξη αντιμάχονται αυτήν την πολιτική, διεκδικούν γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντιπαλεύουν την επιχειρηματική δράση στον Αθλητισμό, διεκδικούν χώρους άθλησης και κατάλληλες αθλητικές υποδομές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ