Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αξιωματούχος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι διενεργείται έρευνα για το αν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της έδωσαν αμερικανικά όπλα στην «Αλ Κάιντα» και σε άλλες οργανώσεις τζιχαντιστών που δρουν στην Υεμένη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Εξαώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε χτες το μεσημέρι στη συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης, στην ασιατική πλευρά της πόλης, με πιθανή αιτία την έκρηξη από φυσικό αέριο. Πυροσβέστες και διασώστες έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας για τον εντοπισμό επιζώντων. Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και τέσσερις τραυματισμένοι, ενώ μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες. Στο κτίριο διέμεναν μερικές δεκάδες άνθρωποι, που δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν εκεί την ώρα της έκρηξης.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Λίβυοι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στο στρατό του στρατηγού ε.α. Χαλίφα Χάφταρ ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πετρελαιοπηγή Σαράρα, στη νότια Λιβύη, με το πρόσχημα της επιβολής ασφάλειας σε «περιοχή ανομίας».

ΚΑΪΡΟ.-- Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε όσες χώρες της ΕΕ δεν το έχουν κάνει ακόμη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Προηγουμένως, εξήρε την ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη της ΕΕ στον Παλαιστινιακό λαό μέσω χρηματοδότησης του Οργανισμού Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ